Krievijas IKP maijā gada izteiksmē audzis par 3,1%

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas iekšzemes kopprodukts (IKP) maijā gada izteiksmē pieaudzis par 3,1%, trešdien informēja Krievijas Ekonomikas attīstības ministrija.

«Būtiska pozitīva ietekme uz IKP pieaugumu maijā bija visām ekonomikas pamata jomām: apstrādes un ieguves rūpniecībai, vairumtirdzniecībai un mazumtirdzniecībai, būvniecībai,» norādīja ministrijā.

Aprīlī Krievijas ekonomikas izaugsme gada izteiksmē bija 1,7%. Iepriekš Ekonomikas attīstības ministrija ziņoja, ka šis rādītājs aprīlī bijis 1,4%, bet pārskatītie dati, kas precizēti pēc statistikas biroja «Rosstat» oficiālo datu saņemšanas, liecina par straujāku izaugsmi.

Janvārī-maijā Krievijas IKP kāpis par 1,3%, liecina ministrijas aprēķini.

«Rosstat» dati rāda, ka pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar janvāri-martu pērn Krievijas IKP palielinājies par 0,5%. Krievijas ekonomikā izaugsme bijusi jau divus ceturkšņus pēc kārtas. Pērn pēdējos trīs mēnešos gada izteiksmē Krievijas IKP pieauga par 0,3%, bet pirms tam divus gadus ekonomikā tika reģistrēts sarukums.

Krievijas Ekonomikas attīstības ministrija prognozē, ka šogad valsts IKP palielināsies par 2%. Ekonomikas attīstības ministrs Maksims Oreškins pieļāvis 3% ekonomikas izaugsmes iespēju, ja gadā izdotos nodrošināt investīcijas piecu triljonu rubļu (75 miljardu eiro) apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu