Latvija Globālajā inovāciju indeksā apsteigusi Lietuvu, bet atpaliek no Igaunijas

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Jaunākajā Globālajā inovāciju indeksā Latvija ierindota 33.vietā, kas ir labāks sniegums nekā Lietuvai, kas ieņem 40.vietu, bet sliktāks nekā Igaunijai, kas atzīta par 25.inovatīvāko valsti pasaulē.

Globālajā inovāciju indeksā 127 pasaules valstis izvērtētas 81 rādītājā par dažādiem inovācijas ietekmējošiem faktoriem, tostarp politisko vidi, izglītību, infrastruktūru un uzņēmējdarbības attīstības.

No septiņām rādītāju kategorijām Latvijai vislabākais sniegums bijis radošās izlaides kategorijā, kur Latvija ieņem 14.vietu pasaulē. Institūciju kategorijā Latvija ir 28.labākā pasaulē, tirgus attīstības kategorijā mūsu valsts ieņem 38.vietu, uzņēmējdarbības attīstības kategorijā - 39.vietu, infrastruktūras kategorijā Latvija ierindota 42.vietā, zināšanu un tehnoloģiju izlaides kategorijā Latvija ieguvusi 48.vietu, bet cilvēku kapitāla un izpētes kategorijā mūsu valsts atzīta par 52.spēcīgāko pasaulē.

Par inovatīvāko valsti pasaulē pētījuma autori atzinuši Šveici, kam seko Zviedrija, Nīderlande, ASV, Lielbritānija, Dānija, Singapūra, Somija, Vācija un Īrija.

Savukārt visvājākais inovāciju līmenis ir Togo, Gvinejā un Jemenā, kas ieņem pēdējo - 127.vietu.

Pērn Globālajā inovāciju indeksā Latvija ieņēma 34.vietu, Igaunija - 24.vietu, bet Lietuva - 36.vietu. Arī pērn reitinga līdere bija Šveice.

2017.gadā Globālais inovāciju indekss tiek publicēts desmito reizi. Tā izdevēji ir Kornela Universitāte, biznesa skola INSEAD un Apvienoto Nāciju Organizācijas Pasaules intelektuālā īpašuma organizācija.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu