Tramps paziņos par ierobežojumiem tūrisma sakaros ar Kubu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien paziņos par stingrākiem noteikumiem tūrisma braucienos uz Kubu un par aizliegumu veikt «finanšu transakcijas» ar Kubas armijas atbalstīto tūrisma konglomerātu GAESA, pavēstīja informēts ziņu avots.

Tramps piektdien apmeklēs Floridas štata Maiami pilsētu, kur viņš, saskaņā ar ziņu avota teikto, nāks klajā ar paziņojumu par šo aizliegumu.

GAESA, kuru vada Kubas prezidenta Raula Kastro znots Luiss Rodrigess Lopess-Kaljehass, pašlaik ir iesaistīta kopuzņēmumos ar vairākām ārvalstu firmām, tai skaitā ar viesnīcu ķēdi «Marriott».

Tramps arī paziņos, ka ir paredzēts stingrāk piemērot noteikumus, pēc kuriem amerikāņi var apmeklēt Kubu. Tas tiks detalizēts jaunā Prezidenta memorandā par nacionālo drošību.

ASV pilsoņi arī turpmāk varēs doties uz Kubu ar komerciāliem avioreisiem, bet tikai ar 12 nosacījumiem, kuri tiks stingrāk piemēroti.

Tramps šādi vērsīsies pret bijušā prezidenta Baraka Obamas politiku izbeigt desmitiem gadu ilgo Kubas izolāciju, ar kuru ASV neizdevās panākt Fidela Kastro un Raula Kastro režīma krišanu.

Šāda stingrāka nostāja var samazināt amerikāņu tūristu pieplūdumu Kubā, kur viņi bija sākuši ierasties pludmales brīvdienās vai īsos Havanas apmeklējumos.

Kubu pērn apmeklēja apmēram 285 000 ārzemnieku – par 74% vairāk nekā 2015.gadā, un amerikāņi bija trešā lielākā grupa pēc kanādiešiem un ārzemēs dzīvojošiem kubiešiem.

Grupa «Engage Cuba», kas lobē embargo izbeigšanu pret Kubu, lēš, ka 10 000 ASV darbavietu aviācijā un kruīzu biznesā jau ir atkarīgas no Kubas.

Jaunā politika var radīt problēmas dažiem ASV uzņēmumiem, tostarp viesnīcniekiem un aviokompānijām, kas sākušas veikt regulārus reisus starp ASV un Havanu.

Tramps maijā apsūdzēja Kubu «nežēlīgā despotismā» un solīja atbalstīt Kubas tautas cerības uz demokrātiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu