Maksātnespējas administrācija veiks pārbaudes administratoru prakses vietās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

No šī gada 1.jūlija Maksātnespējas administrācija (MNA) veiks pārbaudes administratoru prakses vietās, informēja Tieslietu ministrijā (TM).

MNA direktore Inese Šteina šodien notikušajā Maksātnespējas jautājumu konsultatīvajā padomē informējusi tās dalībniekus, ka pārbaudes administratoru prakses vietās tiks veiktas, lai klātienē pārliecinātos par maksātnespējas procesa norises atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Administrācija īstenos gan plānotas pārbaudes, gan arī neplānotas pārbaudes gadījumos, kad tas būs nepieciešams efektīvas uzraudzības nodrošināšanai. Savukārt, lai īstenotu vēl efektīvāku uzraudzību pār administratoru rīcību maksātnespējas procesos, MNA ir veikusi visu administratoru un procesu riska līmeņa izvērtējumu, kas tiks ņemts vērā uzraudzības pasākumu plānošanā un īstenošanā.

Tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) sasauktās Maksātnespējas jautājumu konsultatīvās padomes sēdes mērķis bija apspriest maksātnespējas administratoru profesijas reformas īstenošanu. Tika lemts arī par MNA nosaukuma maiņu, to pārsaucot par Maksātnespējas kontroles dienestu, jo tas vairāk atbilstot normatīvajos aktos noteiktajām iestādes funkcijām un uzdevumiem.

Sanāksmes laikā dalībai administratoru eksaminācijas komisijas sastāvā padome izvirzīja Ārvalstu investoru padomes Latvijā pārstāvi Helmutu Jauju. Komisijas sastāvā darbosies arī pārstāvji no TM, MNA, augstskolu akadēmiskā personāla un Administratoru asociācijas, kā arī Tieslietu padomes noteikts tiesnesis.

Līdz ar to ir pabeigta maksātnespējas administratoru eksaminācijas komisijas izveide. Īstenojot Maksātnespējas likumā noteikto administratoru profesijas reformu praksē, šobrīd viņu eksaminācija un kvalifikācijas kontrole ir nodota MNA kompetencē, bet divu gadu laikā visiem pašreizējiem administratoriem būs pienākums nokārtot kvalifikācijas eksāmenu atbilstoši jaunajām prasībām, kas ietver arī nevainojamu reputāciju.

Savukārt turpmākie kvalifikācijas eksāmeni administratoriem būs jākārto reizi divos gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu