Latvijā 1.ceturksnī starp ES valstīm bijis vidēji straujš eksporta kāpums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijā šogad pirmajos četros mēnešos salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn starp Eiropas Savienības (ES) valstīm bijis vidēji straujš eksporta pieaugums, liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas pārvaldes «Eurostat» dati.

2017.gada pirmajos četros mēnešos salīdzinājumā ar 2016.gada attiecīgo periodu eksporta apmērs Latvijā - tāpat kā Spānijā - pieaudzis par 10%. Lielāks kāpums reģistrēts vienīgi Grieķijā (+18%), Horvātijā (+17%), Somijā un Lietuvā (abās valstīs +15%), kā arī Bulgārijā, Nīderlandē un Portugālē (šajās valstīs +13%).

Savukārt Igaunijā - tāpat kā Īrijā, Ungārijā un Rumānijā - eksporta apmērs šajā periodā pieaudzis nedaudz lēnāk kā Latvijā - par 9%.

Tajā pašā laikā Francijā, Čehijā, Beļģijā, Vācijā, Dānijā, Itālijā, Austrijā, Polijā, Zviedrijā, Slovākijā un Apvienotajā Karalistē eksporta apmēra pieaugums bijis robežās no 3% līdz 8%.

Vienlaikus eksporta apmērs janvārī-aprīlī salīdzinājumā ar šo laika posmu pērn samazinājies Luksemburgā, Maltā un Kiprā - attiecīgi par 4%, 17% un 28%.

Importa apmērs šogad pirmajos četros mēnešos salīdzinājumā ar janvāri-aprīli pērn pieaudzis 26 ES dalībvalstīs, bet samazinājies Maltā (-21%) un Apvienotajā Karalistē (-1%).

Lielākais importa pieaugums janvārī-aprīlī gada izteiksmē bijis Kiprā (+34%), Grieķijā (+22%), Bulgārijā (+20%), Lietuvā (+17%), Portugālē (+14%), kā arī Slovēnijā un Nīderlandē (abās valstīs +13%).

Igaunijā - tāpat kā Spānijā un Somijā - importa apmērs šajā periodā palielinājies par 12%, bet Latvijā - tāpat kā Horvātijā un Ungārijā - reģistrēts kāpums par 11%.

Pārējās 13 valstīs, kurās reģistrēts kāpums, pieaugums svārstījies no 2% līdz 10%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu