Putins: Recesija Krievijā ir beigusies

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Recesija Krievijā ir pārvarēta un ekonomika iegājusi izaugsmes periodā, ceturtdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, televīzijas tiešraidē atbildot uz iedzīvotāju jautājumiem.

"Pēc būtības, jūs sākāt ar centrālo jautājumu: vai ir beigusies ekonomiskā krīze? Un ļoti gribas atbildēt pozitīvi, dabīgi, ļoti gribas raidīt tādu pozitīvu signālu sabiedrībai," sacīja Putins. "Par ko runā objektīvie rādītāji? Tie runā par to, ka recesija Krievijas ekonomikā ir pārvarēta un mēs esam pārgājuši pie izaugsmes perioda.

Pēc viņa teiktā, Krievijas IKP pieaugums janvārī-aprīlī bija 0,7%, salīdzinot ar analoģisku 2016.gada periodu. Kā liecina Krievijas oficiālās statistikas aģentūras «Rosstat» dati, Krievijas ekonomika šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieauga par 0,5%, tādējādi reģistrēta izaugsme otro ceturksni pēc kārtas.

Krievijas IKP pērn ceturtajā ceturksnī gada griezumā palielinājās par 0,3%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu