EP mudina mazināt gandrīz 40% lielo starpību starp vīriešu un sieviešu pensijām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DOMINIC STEINMANN / KEYSTONE FILE

Eiropas Savienībā vīrieši saņem gandrīz par 40% lielākas pensijas nekā sievietes, un starpība ir jāmazina, informēja Eiropas Parlamenta (EP) preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

Lai izlīdzinātu vīriešu un sieviešu saņemtās pensijas, efektīvāk jācīnās ar dzimumu nevienlīdzību nodarbinātībā un jāmazina vīriešu un sieviešu atalgojuma atšķirības.

2014.gadā ES vīrieši vidēji saņēma par 39,4% augstāku pensiju nekā sievietes, turklāt pēdējo piecu gadu laikā starpība pieaugusi pusē dalībvalstu. Vismazākā atšķirība - 3,7% - fiksēta Igaunijā, bet vislielākā - 48,8% - Kiprā. Latvijā vīrieši vidēji saņem par 18% lielāku pensiju nekā sievietes.

Atšķirīgās pensijas atspoguļo situāciju darba tirgū un sievietes biežāk nekā vīrieši strādā nepilnu darba laiku (32% sieviešu un tikai 8% vīriešu), saņem zemāku atalgojumu, kā arī pavada vairāk gadu ārpus darba tirgus, rūpējoties par ģimeni.

EP deputāti pensiju atšķirību mazināšanai piedāvā ievērot «vienlīdzīga samaksa par vienlīdzīgu darbu» principu un mudināt sievietes strādāt vairāk gadu ar īsākiem pārtraukumiem. Tāpat EP deputāti mudina radīt elastīgus darba apstākļus un ieviest «aprūpes kredītus», kas būtu paredzēti kā sievietēm, tā vīriešiem, lai kompensētu ģimenes locekļu aprūpei veltītus karjeras pārtraukumus. Šie kredīti būtu jāņem vērā, aprēķinot pensiju tiesības. Tāpat jāuzlabo darba un privātās dzīves līdzsvaru, stimulējot vīriešus doties bērna kopšanas atvaļinājumā, kā arī jāstiprina bērnu un senioru aprūpes pakalpojumu pieejamību.

Rezolūcija tika apstiprināta ar 433 balsīm, pret bija 67 deputāti, bet atturējās 175 deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu