«Eurostat»: Latvijā pirmajā ceturksnī bijis lielākais nodarbinātības kritums ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Latvijā pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada janvāri-martu bijis lielākais nodarbinātības samazinājums Eiropas Savienībā (ES), liecina trešdien publiskotie ES statistikas departamenta «Eurostat» dati.

Latvijā šogad pirmajos trijos mēnešos salīdzinājumā ar šo laika posmu pērn nodarbināto skaits samazinājiess par 2,8%. Mazāks kritums bijis Lietuvā un Rumānijā (abās valstīs -0,4%).

Horvātijā nodarbinātība janvārī-martā saglabājās pagājušā gada pirmā ceturkšņa līmenī, bet pārējās ES dalībvalstīs reģistrēts nodarbinātības pieaugums. Lielākais nodarbināto skaita pieaugums gada izteiksmē janvārī-martā bija Maltā (+6%), Kiprā (+3,4%), Portugālē (+3,3%) un Luksemburgā (+3,2%). Igaunijā gada izteiksmē pirmajā ceturksnī nodarbinātības līmenis pieaudzis par 2,2%.

ES nodarbinātība janvārī-martā bija par 1,4% lielāka nekā pirms gada, bet eirozonā tā pieaugusi par 1,5%. Savukārt salīdzinājumā ar pagājušā gada ceturto ceturksni šis rādītājs pieaudzis par 0,4% gan ES, gan eirozonā.

Ceturkšņa laikā Latvijā nodarbināto personu skaits saruka par 1,9%, Rumānijā kritums bija 1,2%, Horvātijā - 0,6%, bet Lietuvā - 0,5%.

Pārējās 24 ES dalībvalstīs pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējo triju mēnešu periodu nodarbinātība pieauga. Lielākais kāpums reģistrēts Igaunijā (+2,8%), Maltā (+1,7%), Zviedrijā (+1,2%) un Īrijā (+1,1%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu