Lietuvas Seims pieprasa valdībai regulāru informāciju par «Breksita» sarunām

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Lietuvas Seims otrdien pieņēmis rezolūciju, kurā pieprasījis valdībai un Ārlietu ministrijai regulāri sniegt parlamentam izsmeļošu informāciju par gaidāmajām «Breksita» sarunām un to rezultātiem, uzsverot, ka Lietuvai šis jautājums ir ļoti svarīgs.

Rezolūcijā arī uzsvērts, ka Lielbritānijas izstāšanās procesā ir būtiski nodrošināt šai valstī dzīvojošo lietuviešu intereses.

«Lietuva aicina Apvienoto Karalisti nodrošināt šai valstī dzīvojošo, strādājošo, studējošo un savu dzīvi veidojošo Lietuvas pilsoņu tiesību kontinuitāti un aizsardzību un apņemas darīt visu, lai tiktu pienācīgi aizsargātas Apvienotās Karalistes pilsoņu tiesības Eiropas Savienībā un Lietuvā,» teikts dokumentā.

Tajā arī uzsvērts, ka ES un Apvienotās Karalistes ekonomiskajām un politiskajām attiecībām būs tieša ietekme uz Lietuvas ekonomiku, tādēļ Lietuva ir ieinteresēta abpusēji izdevīgu ekonomisko un politisko saišu attīstībā starp Apvienoto Karalisti un ES.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu