OPEC: Naftas ieguves apjoma kāpums ASV kavē tirgus līdzsvarošanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Naftas ieguves apjoma kāpums ASV negatīvi ietekmē pūliņus līdzsvarot piegādes un pieprasījumu pasaules naftas tirgū, otrdien paziņoja Naftas eksportētājvalstu organizācija OPEC.

Lai arī naftas tirgus līdzsvarošana ir sākusies, tā tiek piedzīvota lēnākā tempā, nekā sākotnēji paredzēts, norāda OPEC.

«Tas skaidrojams ar pamatelementu izmaiņām, jo sevišķi attiecībā uz ASV naftas piegādēm, kas piedzīvo kāpumu, nevis samazinās, kā bija prognozēts,» skaidro organizācija.

Pēc vairākus mēnešus ilgušām nesaskaņām OPEC 30.novembrī vienojās pirmo reizi pēdējos astoņos gados samazināt jēlnaftas ieguves apjomu par 1,2 miljoniem barelu dienā - līdz 32,5 miljoniem barelu dienā. Šī vienošanās spēkā stājās 1.janvārī.

Neilgi pēc tam arī Krievija un vēl desmit valstis ārpus OPEC vienojās samazināt savu jēlnaftas ieguves apjomu par vairāk nekā pusmiljonu barelu dienā.

Savukārt sanāksmē maija beigās OPEC dalībvalstis un vienpadsmit citas naftas ieguvējvalstis nolēma pagarināt jēlnaftas ieguves apjoma samazināšanas vienošanās termiņu līdz 2018.gada 31.martam.

Taču OPEC uzsver, ka naftas ieguves apjoma kāpums ASV kavē naftas tirgus līdzsvarošanas pūliņus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu