Tirgotājiem par svara vai mēra nepareizu noteikšanu varēs piemērot naudas sodu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Diāna Lozko / LETA

Tirgotājiem vai pakalpojumu sniedzējiem par svara vai mēra nepareizu noteikšanu varēs piemērot brīdinājumu vai naudas sodu, paredz otrdien valdībā atbalstītie grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā.

Likumprojekts tiek papildināts ar jaunu nodaļu «Administratīvā atbildība patērētāju tiesību aizsardzības, tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas jomā un kompetence sodu piemērošanā», nosakot administratīvo atbildību par vairākiem pārkāpumiem.

Par samaksas, pakalpojumu, svara vai mēra nepareizu noteikšanu varēs piemērot sodu no 30 eiro līdz 700 eiro.

Par noteikto darba laika prasību neievērošanu patērētāju kreditēšanā, proti, par patērētāja kreditēšanas līgumu slēgšanu laika posmā no plkst.23 līdz 7, varēs piemērot naudas sodu no 210 eiro līdz 4300 eiro.

Savukārt par tirdzniecību neatļautās vietās, piemēram, ielu tirdzniecībā vai tirgu darbības pārkāpumiem, varēs piemērot naudas sodu līdz 210 eiro.

Par normatīvajos aktos noteiktās rakstveida informācijas par preci, pakalpojumu, ražotāju, pārdevēju vai pakalpojumu sniedzēju nenodrošināšanu vai par preču laišanu tirgū, piedāvāšanu vai pārdošanu bez marķējuma, piemēros naudas sodu - fiziskajām personām līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām no 30 eiro līdz 700 eiro.

Par preces vai pakalpojuma cenas nenorādīšanu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā varēs piemērot naudas sodu - fiziskajām personām no 15 eiro līdz 210 eiro, bet juridiskajām personām no 30 eiro līdz 700 eiro.

Savukārt par patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanu bez licences vai par patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanas turpināšanu pēc licences atņemšanas vai anulēšanas varēs piemērot naudas sodu - fiziskajām personām vai valdes loceklim no 280 eiro līdz 2000 eiro, aizliedzot valdes loceklim ieņemt noteiktus amatus komercsabiedrībās vai bez tā, bet juridiskajām personām no 2500 eiro līdz 75 000 eiro.

Sodus varēs piemērot Patērētāju tiesību aizsardzības centrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu