Asociācija: Maijā sērijveida dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos augusi par 0,3%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šā gada maijā, salīdzinot ar aprīli, sērijveida dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos auga par 0,3%, liecina jaunākais Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) tirgus cenu indikators.

Sekundārajā tirgū piedāvātajiem dzīvokļiem Rīgas centrā cena mēneša laikā augusi par 0,1%, bet Rīgas rajonā tā samazinājās par 0,4%.

Dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā maijā cena palielinājusies par 4%, turpretī mikrorajonos tā palielinājusies par 2%. Rīgas rajonā cena jauno projektu dzīvokļiem nav mainījusies, bet Jūrmalā cena samazinājās par 0,2%.

2017.gada maija cenu indikators tika izveidots, pamatojoties uz monitoringa rezultātiem par reāli notikušajiem darījumiem, ko nodrošināja nekustamo īpašumu kompānijas «Ober Haus», «Latio» un «Balsts». Analizējot analītikas nodaļu sniegto informāciju, tiek noteikts vidējais statistiskais rādītājs katrā segmentā.

Saskaņā ar uzņēmumu sniegto informāciju maijā vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā bija 2936 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 1307 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 890 eiro par kvadrātmetru, Jūrmalā - 2705 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem sekundārajā tirgū Rīgas centrā bija 1442 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 740 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 528 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena privātmājām Rīgas mikrorajonos maijā bija 1142 eiro par kvadrātmetru (mēneša laikā tā nav mainījusies), Rīgas rajonā - 860 eiro par kvadrātmetru, kas ir tāda pati kā aprīlī, Jūrmalā - 1378 eiro par kvadrātmetru, kas ir tāda pati kā aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu