Par «Mego» lielāko dalībnieku kļuvis Aleksandrs Babenko

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA «Mego» lielāko dalībnieku kļuvis Aleksandrs Babenko, kuram šobrīd pieder 62% uzņēmuma kapitāldaļu, liecina «Firmas.lv» informācija.

Līdz šim lielākais «Mego» dalībnieks ar 62% kapitāldaļu bija Mihails Uļmans, kurš ir lielākais daudznozaru kompānijas SIA «Mono» un arī citu uzņēmumu īpašnieks vai līdzīpašnieks. Vienlaikus Viktoram Karbanovam joprojām pieder 18% «Mego» kapitāldaļu, savukārt Aleksandram Morozam un arī Grigorijam Vovkam - pa 10%.

«Mego» pārstāvji patlaban vēl nav komentējuši šo darījumu.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, savulaik Babenko un Uļmans ir bijuši «Mono» holdinga īpašnieki.

Izmaiņas kompānijas dalībnieku sastāvā Komercreģistrā iegrāmatotas šodien, 6.jūnijā.

Tāpat šodien reģistrētas izmaiņas pamatkapitālā - «Mego» pamatkapitāls samazināts no trim miljoniem eiro līdz 20 000 eiro. Uzņēmuma pārstāvji nav komentējuši arī šīs izmaiņas.

Jau iepriekš vēstīts, lai palielinātu «Mego» grupas uzņēmumu efektivitāti un rentabilitāti, 2015.gada novembrī uzņēmuma vadība pieņēma būtisku lēmumu par vienotu mazumtirdzniecības tīklu, ko pārvaldītu viens uzņēmums. Līdz 2015.gada beigām «Mego» piederošā SIA «Lenoka» pārvaldīja 21 struktūrvienību ar nosaukumu «Mego». Pagājušajā gadā uzņēmuma īpašnieki bija iecerējuši turpināt īstenot ieceri par vienotu mazumtirdzniecības tīkla izveidi, ko pārvaldīs «Lenoka». Tāpat «Mego» plānoja turpināt veikalu reorganizāciju un uzlabošanu.

«Mego» ir viens no lielākajiem mazumtirgotājiem, kurš Latvijā darbojas kopš 1999.gada. Veikali atrodas dažādās Latvijas pilsētās - Rīgā, Aizkrauklē, Baldonē, Bauskā, Brocēnos, Cēsīs, Jēkabpilī, Jūrmalā, Sauriešos, Liepājā, Talsos, Tukumā, Valkā un Ventspilī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu