«Eurostat»: Latvijā aprīlī reģistrēts astotais mazākais mazumtirdzniecības kāpums ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Mazumtirdzniecības apjoms Latvijā šā gada aprīlī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, palielinājies par 2,9%, kas ir astotais mazākais kāpums no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, par kurām pieejama informācija, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» otrdien publiskotie dati par 23 bloka dalībvalstīm.

Mazāks nekā mūsu valstī mazumtirdzniecības apjoma pieaugums aprīlī gada izteiksmē bijis Austrijā (+0,6%), Horvātijā (+0,8%), Dānijā (+1,2%), Spānijā (+1,6%), Ungārijā un Vācijā (abās valstīs +2%), Bulgārijā (+2,1%) un Igaunijā (+2,4%).

Lielākais mazumtirdzniecības apjoma pieaugums aprīlī salīdzinājumā ar šo mēnesi pērn reģistrēts Luksemburgā (+11,3%), Slovēnijā (+10,6%) un Īrijā (+8,4%). Lietuvā mazumtirdzniecības apjoms aprīlī bija par 4,5% lielāks nekā pirms gada.

Kopumā mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums aprīlī salīdzinājumā ar šo mēnesi pērn reģistrēts 22 ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, bet Beļģijā tas sarucis par 0,8%.

Visās ES valstīs kopumā mazumtirdzniecības apgrozījums aprīlī, salīdzinot ar 2016.gada attiecīgo mēnesi, palielinājās par 3%, bet eirozonā - par 2,5%. Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apjoms ES aprīlī kāpa par 0,5%, gan eirozonas valstīs - par 0,1%.

Mēneša izteiksmē aprīlī mazumtirdzniecības apjoms pieauga 13 ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, bet desmit valstīs reģistrēts kritums.

Straujākais mazumtirdzniecības apjoma kāpums aprīlī salīdzinājumā ar martu bijis Lielbritānijā (+2,8%), Somijā (+2%), Portugālē un Zviedrijā (abās valstīs +1,5%), Luksemburgā (+1,4%), kā arī Latvijā (+1,3%).

Savukārt lielākais mazumtirdzniecības apgrozījuma kritums aprīlī mēneša izteiksmē reģistrēts Horvātijā (-2,1%), Austrijā (-1,2%), Ungārijā (-0,8%) un Lietuvā (-0,6%). Igaunijā aprīli salīdzinājumā ar martu mazumtirdzniecība saruka par 0,3%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Itāliju, Kipru un Nīderlandi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu