Taksometru nozare pārmet Smiltēnam nomelnošanas kampaņas īstenošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Taksometru nozares darba devēju organizācija (TNDDO) pārmet deputātam Edvardam Smiltēnam (V) nomelnošanas kampaņas īstenošanu.

TNDDO izpilddirektors Raimonds Avdejevs paziņojumā medijiem noliedz informāciju, kas tika izpausta 28.maija raidījumā «Nekā personīgā» par noziedzīgiem nodarījumiem un nelikumīgam attiecībām ar Rīgas domes Satiksmes departamentu.

Avdejevs uzsver, ka TNDDO darbības principi balstās uz brīvprātīgu iemaksu pamata, biedrība savus mērķus nodrošina atbilstoši statūtiem un likumiem, to realizējot aktīvi piedaloties dažādās komisijās un darba grupās, kas risina nozares problēmas. TNDDO nav nekādas ne juridiskas, ne citādas ietekmes uz pašvaldības iestādēm un to darbiniekiem.

«Informācija, ka TNDDO birojs atrodas Rīgas domes Satiksmes departamenta telpās ir nepatiesa. Biedrība īrē telpas no «Rīgas nami», par ko ir noslēgts īres līgums. Pēc TNDDO viedokļa, izskatās, ka partijas «Vienotība» Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietniekam Smiltēna kungam nepatīk TNDOO aktīvā darbība nozares sakārtošanā, cīnoties pret nelicenzētiem pārvadātajiem, bāzētiem uz ārzemju platformām. Rodas jautājums, ko Smiltēna kungs lobē un kuru interese aizstāv? Kāpēc izmanto nepārbaudītu informāciju un īsteno nomelnošanas kampaņu?» teikts paziņojumā.

TNDDO apsvērs domu vērsties tiesā pret attiecīgas publikācijas autoru un Smiltēnu.

Kā ziņots, Smiltēns Ģenerālprokuratūrai lūdzis izvērtēt iespējamus Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonu ļaunprātīgu stāvokļa izmantošanu un izspiešanu.

Partijas «Vienotība» preses sekretāre Laila Timrota aģentūru LETA informēja, ka Smiltēns vērsies Ģenerālprokuratūrā par iespējamiem Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonu noziedzīgiem nodarījumiem.

Viņš norāda, ka 28.maijā televīzijas raidījums «Nekā Personīga» ziņoja par atsevišķu privātu organizāciju - biedrību darbību Rīgas domes Satiksmes departamenta telpās Rīgā, Ģertrūdes ielā 36. Raidījumā ticis minēts, ka vienu no šīm privātajām organizācijām, līdz kļūšanai par Rīgas domes amatpersonu, vadījis Jakrins.

Raidījumā esot minēts, ka privāta organizācija - Taksometru nozares darba devēju organizācija - ievāc maksājumus no taksometru nozares komersantiem, bet maksājumu neveikšanas gadījumā, dīvainas apstākļu sakritības rezultātā, šie komersanti saņemot dažādus sodus no Satiksmes departamenta.

Tāpat viņš norāda, ka Jakrins, iespējams, atrodas interešu konfliktā, atļaujot Rīgas domes struktūras - Satiksmes departamenta - telpas un resursus izmantot astoņām privātām struktūrām.

«Ja minētā informācija ir patiesa, jāsecina, ka Rīga atgriezušies 90.gadu biznesa tikumi. Ja «Nekā Personīga» sniegtā informācija apstiprināsies, varam teikt, ka, dzīvojot 21.gadsimta, Rīgā pilsētas pārvalde un rekets ir viens neslēpts cieši savijies veidojums. Turklāt neviens no iesaistītajiem savas saites pat neuzskata par nepieciešamu slēpt,» norāda Smiltēns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu