Starp «Gada prece 2016» arī kviešu milti un Jura Rubeņa grāmata «Viņš un viņa»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirktāko preču vidū pērn bija AS «Dobeles dzirnavnieka» kviešu milti «Ekstra» un mācītāja Jura Rubeņa grāmata «Viņš un viņa», informēja pasākuma «Gada prece 2016» rīkotāji. Tāpat «Gada preces» nosaukumu ieguvusi «Provansas majonēze Francis», dzeramais ūdens «Ķekavas Avots», «Energizer Alkaline Power AA» baterijas, AS «Lazdonas piensaimnieks» ražotais «Saldkrējuma sviests» un AS «Balticovo» ražotās «Zemnieku olas», kā arī vēl citi produkti.

Gada izplatītāja godu saņēmusi vairumtirgotāja AS «Jungent Latvia».

Kā uzsvēra pasākuma rīkotāji, Rubeņa grāmata ir kļuvusi par pirmo grāmatu, kas ieguvusi nosaukumu «Gada prece». Grāmatu izdeva «Apgāds zvaigzne ABC».

«Gada prece» ir reģistrēta Eiropas preču zīme. To piešķir dažādām preču kategorijām, par pārdošanas apjomiem aptaujājot nozīmīgākos Latvijas tirgotājus. «Gada preces» nosaukuma ieguvējs Latvijā paziņots 14.reizi. LTA kopš 2003.gada piešķir šo preču zīmi, un ražotājiem ir tiesības atzīmi «Gada prece» likt uz produktu iepakojuma. Šo gadu gaitā nosaukumu «Gada prece» ieguvuši vairāk nekā 500 pirktākie produkti un preces.

Atbilstību «Gada preces» nosaukumam nosaka dažādās preču kategorijās aptaujājot nozīmīgākos tirgotājus un iepazīstoties ar tirgus izpētes datiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu