«Deutsche Bank» saņem $ 41 miljona sodu par naudas atmazgāšanas kontroles pārkāpumiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV centrālā bankas Federālā rezervju sistēma (FRS) otrdien noteikusi Vācijas bankai «Deutsche Bank» 41 miljona dolāru (36,6 miljonu eiro) naudassodu par naudas atmazgāšanas kontroles pārkāpumiem, nepietiekami pārbaudot vairākus miljardus dolāru vērtus iespējami aizdomīgus darījumus.

Tādējādi banka kārtējo reizi saskārusies ar problēmām ASV. Pagājušajā mēnesī «Deutsche Bank» samaksāja vairāk nekā 150 miljonus dolāru par nedrošiem un nepamatotiem darījumiem ar ārvalstu valūtu un nepietiekamu uzraudzību.

Informējot par jaunāko pārkāpumu, FRS norāda, ka laika periodā no 2011. līdz 2015.gadam bankas Ņujorkas struktūrvienība «Deutsche Bank Trust Company Americas» apstrādāja vairākus miljardus dolāru iespējami aizdomīgos darījumos Eiropas filiālēm, neveicot pienācīgas pārbaudes.

Papildus naudassodam «Deutsche Bank» pieprasīts uzlabot iekšējos kontroles pasākumus, lai novērstu naudas atmazgāšanas iespējas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu