Pētījums: Par iekārojamāko darba devēju pērn atzīts LMT

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Personāla atlases kompānijas SIA «WorkingDay Latvia» ikgadējā pētījumā par iekārotāko darba devēju atzīts «Latvijas Mobilais telefons», liecina pētījuma rezultāti.

Kā informēja uzņēmuma pārstāvji, iekārojamāko darba devēju saraksta sākumā atrodas arī telekomunikāciju uzņēmums «Lattelecom» un «Swedbank».

Tālākajās vietās seko «Air Baltic Corporation» jeb lidsabiedrība «airBaltic», «Accenture Latvijas filiāle», «Latvijas Valsts meži», «Circle K Latvia» («Statoil»), «Latvijas gāze», vairāku gadu topa līderis «Latvenergo», bet desmit iekārojamāko darba devēju topu noslēdz Latvijas Banka.

Kā skaidro «WorkingDay Latvia» pārstāvis Māris Silinieks, šī gada tops parādot, ka darba devēja tēlu var ietekmēt jebkura informācija, kas saistībā ar to parādās publiskajā telpā, tostarp arī konkurentu aktivitātes.

Silinieks skaidro, ka uzņēmuma «Latvenergo», kas četrus gadus topā ieņēma godpilno pirmo vietu, nokrišana uz devīto vietu varētu būt saistīts ar jauna elektroenerģijas tirgotāja ienākšanu tirgū.

«Par «Latvenergo» daudzi nobalso stabilitātes dēļ, ko piedāvā uzņēmums, bet, redzot liela konkurenta ienākšanu tirgū, šis arguments tiek apdraudēts. Tik strauja lejupslīde nebūt nenozīmē, ka «Latvenergo» ir kļuvis sliktāks darba devējs. Drīzāk tas ir signāls uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciālistiem,» atzīmē Silinieks.

Pētījumā piedalījās 1588 respondenti, kuriem tika jautāts - kuri viņiem ir svarīgākie motivējošie kritēriji, izvēloties darba devēju, un kā šie kritēriji tiek īstenoti uzņēmumā, par kuru viņi balso. Izvērtējot pētījumā savāktos datus, var gūt daudz noderīgas informācijas par uzņēmuma tēlu darba tirgū un ne tikai - potenciālais uzņēmuma darbinieks var būt arī potenciālais uzņēmuma klients. Darba devēja un uzņēmuma tēls ir cieši saistīti un viens otru ietekmē, uzsver Silinieks.

Pētījums «Iekārotākais darba devējs» tiek veikts desmito gadu, un to plānots veikt arī turpmāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu