ECB: Aizdevumu izsniegšana eirozonas uzņēmumiem aprīlī sasniegusi gandrīz astoņos gados straujāko izaugsmi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Banku aizdevumu apjoms ar finanšu nozari nesaistītiem uzņēmumiem eirozonā šā gada aprīlī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada, palielinājies par 2,4%, tādējādi reģistrēts straujākais kāpums kopš 2009.gada jūnija, pirmdien paziņoja Eiropas Centrālā banka (ECB).

Martā eirozonas banku aizdevumi uzņēmumiem pieauga par 2,3%.

Tikmēr mājsaimniecībām izsniegto aizdevumu apjoms pagājušajā mēnesī palielinājies par 2,6%, ko galvenokārt veicinājis hipotekāro un patēriņa kredītu izsniegšanas pieaugums.

ECB fiksējusi procentu likmes eirozonā rekordzemā līmenī, kā arī tā bankām piedāvā lētus aizdevumus un katru mēnesi iegādājas valdību un korporatīvos vērtspapīrus vairāku desmitu miljardu eiro apmērā.

Šie pasākumi paredzēti, lai reālajai ekonomikai nodrošinātu vairāk līdzekļu no finanšu sistēmas, veicinot ekonomikas izaugsmi un inflācijas pieaugumu līdz ECB noteiktajam mērķim aptuveni 2% apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu