Vidējā bruto darba alga Igaunijā pirmajā ceturksnī pieaugusi par 5,7%

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Vidējā bruto darba alga Igaunijā šā gada pirmajā ceturksnī sasniedza 1153 eiro mēnesī, kas ir par 5,7% vairāk nekā pagājušā gada pirmajā ceturksnī, liecina Igaunijas Statistikas departamenta publiskotie dati.

Vidējā stundas darba samaksa Igaunijā pirmajā ceturksnī bija 7,13 eiro, kas ir par 3,9% vairāk nekā pagājuša gada pirmajā ceturksnī.

Šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada pirmo ceturksni neregulārās prēmijas un piemaksas vidējās bruto mēnešalgas pieaugumu ietekmēja par 0,3 procenta punktiem.

Pirmā ceturkšņa vidējā mēneša bruto alga vislielākā joprojām bija informācijas un sakaru, kā arī finanšu un apdrošināšanas sektorā.

No apriņķiem lielākā vidējā bruto darba alga mēnesī pirmajā ceturksnī Igaunijā bija Harju un Tartu apriņķī - attiecīgi 1284 un 1140 eiro, bet viszemākā tā bija Jegevas apriņķī - 850 eiro mēnesī. Savukārt gada izteiksmē visstraujākais algas pieaugums bijis Veru apriņķī (8,4%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu