Par teju 80 000 eiro veiks Salu tilta kompleksa otrās kārtas būvprojektu ekspertīzi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Salu tilta kompleksa otrās kārtas būvprojektu ekspertīze Rīgas domes Satiksmes departamentam izmaksās teju 80 000 eiro, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija. Satiksmes departaments bija izsludinājis iepirkuma konkursu par Salu tilta kompleksa Rīgā otrās kārtas būvprojektu ekspertīzi.

Konkursā tika saņemti divi pieteikumi un līgums par 79 999 eiro tika slēgts ar SIA «Projekts 3».

«Projekts 3» dibināta 2002.gadā un tās pamatkapitāls ir 88 950 eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 1 949 015 eiro un peļņa 521 845 eiro. «Projekts 3» vienādās daļās pieder Ģirtam Šķupelim, Ilmāram Gordam un Mārtiņam Roopam, liecina «Firmas.lv» informācija.

Jau ziņots, ka Salu tilta otrās kārtas būvniecību plānots pabeigt līdz 2019.gada beigām, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Salu tilta kompleksa pārbūve iedalīta divās kārtā. 2017.gada 13.februārī parakstītā vienošanās apstiprināja Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzekļu piešķiršanu Salu tilta kompleksa pārbūves 1.kārtas atjaunošanas darbiem, kā arī otrās kārtas projektēšanas darbiem.

Salu tilta otrās kārtas projektēšana noslēgsies 2017.gada jūnija mēnesī, un nekavējoties būs iespējams izsludināt slēgtā konkursa otro kārtu par būvniecības darbu veikšanu. Otrās kārtas būvniecības darbus plānots sākt jau 2017.gadā, bet pabeigt līdz 2019.gada beigām.

Otrās kārtas laikā izbūvēs satiksmes pārvadu pār Krasta ielu, satiksmes pārvadu Lucavsalā, tai skaitā Zaķusalas estakādes, tiltu pār Bieķengrāvi augštecē, estakādi pār Bieķengrāvi un Salu tilta kompleksa pievedceļus, tai skaitā Mūkusalas apli. Tāpat izbūvēs satiksmes pārvadu pār Mazo Krasta ielu, tai skaitā tuneli Maskavas ielā, Zaķusalas krastmalas ceļa un ietves segumu, uzbrauktuvi no Mūkusalas apļa Pārdaugavas virzienā līdz Kārļa Umaņa gatvei un Bauskas ielai, kā arī uzstādīs gājēju luksoforus pārejās abās gājēju tuneļa pusēs. Turklāt tiks izbūvēta papildu josla nobrauktuvē no Salu tilta ar pieslēgumu Mūkusalas ielai un pārbūvētas vai atjaunotas esošās joslas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu