«Garden Palace» nesamaksātās algas sedzis pilnā apmērā; VDI lems par sodu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

SIA «Garden Palace», kurā Valsts darba inspekcija (VDI) konstatēja nesamaksātas algas 63 personām, patlaban algas izmaksājusi pilnā apmērā, informēja inspekcijā.

Sākotnēji uzņēmumam tika izdots rīkojums par algu izmaksu 63 darbiniekiem līdz 24.aprīlim, taču uzņēmums līdz šim datumam nebija veicis visus norēķinus, tāpēc tika izdots uz naudas maksājumu vērsts brīdinājums, kurā «Garden Palace» algas jāizmaksā līdz 24.maijam.

VDI 9.maijā noskaidroja, ka uzņēmums algas izmaksu nav veicis pieciem darbiniekiem, par ko «Garden Palace» tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par darba tiesisko attiecību regulējošo normatīvo aktu pārkāpšanu. Šonedēļ uzņēmums VDI informēja, ka darba algas izmaksātas pilnā apmērā.

Kā informēja inspekcijā, lēmums par administratīvā soda uzlikšanu tiks pieņemts nākamnedēļ, 30.maijā. Turklāt pagaidām jauni iesniegumi par «Garden Palace» VDI nav saņemti.

Jau ziņots, ka VDI piemērojamais sods par darba tiesību pārkāpumu var būt brīdinājums vai arī sods līdz 1100 eiro.

SIA «Garden Palace» darbojas viesnīcu nozarē kopš 2009.gada. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Māris Rjabiņins. 2015.gadā uzņēmums strādāja ar 1 209 47 eiro apgrozījumu un cieta 133 067 eiro zaudējumus, liecina «Firmas.lv» informācija.

«Garden Palace» pieder restorāni «Desiderata» un «Gardenia», bārs «Secret Garden» un tējnīca «Tea & Coffee Garden», kā arī viesnīca «Royal Square Hotel and Suites».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu