Bezdarbnieku pabalsta pieprasījumu skaitam ASV mazāks kāpums par prognozēto

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bezdarbnieku pabalsta jauno pieprasījumu skaits ASV pagājušajā nedēļā palielinājies par 1000, tādējādi reģistrēts mazāks kāpums par prognozēto, liecina valsts Nodarbinātības ministrijas apkopotie dati.

Bezdarbnieku pabalsta jauno pieprasījumu skaits ASV pagājušajā nedēļā pieaudzis līdz 234 000 salīdzinājumā ar iepriekšējās nedēļas koriģēto rezultātu 233 000 apmērā.

Analītiķi bija prognozējuši, ka bezdarbnieku pabalsta jauno pieprasījumu skaits palielināsies līdz 238 000, salīdzinot ar iepriekšējās nedēļas sākotnēji lēsto rezultātu 232 000 apmērā.

Tikmēr pēdējo četru nedēļu vidējais bezdarbnieku pabalsta pieprasījumu skaits pagājušajā nedēļā samazinājies par 5750 - līdz 235 250.

Kā ziņots, bezdarbs ASV šā gada aprīlī negaidīt samazinājies līdz 4,4%, salīdzinot ar 4,5% martā, tādējādi reģistrēts zemākais līmenis kopš 2007.gada maija.

Šis kritums pārsteidzis analītiķus, kuri bija prognozējuši, ka bezdarbs pieaugs līdz 4,6%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu