«Moody's» samazina Honkongas kredītreitingu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā reitingu aģentūra «Moody's Investors Service» ceturtdien samazināja Honkongas kredītreitingu, šādu lēmumu skaidrojot ar aizvien pieaugošo saikni ar Ķīnu, kuras kredītreitings tika pazemināts trešdien.

Aģentūra Honkongas kredītreitingu samazināja no «Aa1» uz «Aa2», vienlaikus gan paaugstinot nākotnes perspektīvu no negatīvas uz stabilu.

«Moody's» norāda, ka Honkongas bankas aizvien palielina ar Ķīnu saistītu aizdevumu izsniegšanu, bet tās akciju birža ir saistīta ar fondu tirgiem Šanhajā un Šeņdžeņā.

«Honkongas kredītreitinga samazinājums atspoguļo «Moody's» uzskatu, ka kreditēšanas tendences Ķīnā turpinās būtiski ietekmēt Honkongas kredīta profilu, ņemot vērā ciešās ekonomiskās, finanšu un politiskās saiknes,» skaidro aģentūra.

Jau ziņots, «Moody's» trešdien pirmo reizi pēdējo gandrīz 30 gadu laikā samazināja Ķīnas kredītreitingu, šādu lēmumu skaidrojot ar bažām par valsts pieaugošajām parādsaistībām un ekonomikas izaugsmes palēnināšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu