Banka «Citadele» izsniegusi 1,6 miljonu eiro kredītu «WT Terminal» darbības paplašināšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Banka «Citadele» izsniegusi 1,6 miljonu eiro kredītu Rīgas brīvostā strādājošajai stividorkompānijai SIA «WT Terminal» darbības paplašināšanai, pavēstīja bankas «Citadele» ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Viņa informēja, ka «WT Terminal» Rīgas brīvostā nopircis zviedriem līdz šim piederošu uzņēmumu un paplašina termināļa teritoriju. Darījumu finansē banka «Citadele» ar kredītu 1,6 miljonu eiro apmērā un riska kapitāla fondu piesaisti.

«Nopērkot no zviedriem piederoša uzņēmuma mūsu terminālim blakus esošo teritoriju, paplašinājām sava termināļa platību uz pusi un ieguvām dziļāku piestātni, kas ir būtiski, lai apkalpotu jaunu preču grupu loģistiku,» sacīja «WT Terminal» padomes priekšsēdētājs Artūrs Veispāls.

Viņš arī norādīja, ka uzņēmums pārkrauj un transportē kokmateriālus, graudus, granulas, kā arī minerālmēslus. «Nopērkot zviedru uzņēmumu, lielākā apjomā nākusi klāt papīrmalka, šķelda un granulas. Apkalpojam arī iepriekšējos zviedru uzņēmuma klientus, kas palīdz mums kāpināt apgrozījumu. Tāpat mums ir izdevies izveidot noturīgas attiecības ar Baltkrievijas uzņēmumiem, kas nodrošina tranzītkravas,» teica Veispāls.

Pēc «Firmas.lv» datiem, «WT Terminal» šogad iegādājusies stividorkompāniju «Freja», kura iepriekš piederēja Zviedrijas «BillerudKorsnas Skog & Industri».

«WT Terminal» pamatkapitāls ir 5 093 829 eiro apmērā. Kompānijas lielākais īpašnieks ir Veispāls (55,33%), liecina «Firmas.lv» dati. 2016.gadā «WT Terminal» apgrozījums bija 3,252 miljonu eiro apmērā, kas ir par 10,6% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 57,9% un sasniedza 426 730 eiro.

Pēc aktīvu apmēra banka «Citadele» 2016.gada beigās bija sestā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu