Kā notiek krāpšanās ar kases aparātiem?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sociālajos tīklos izplatīts Finanšu policijas video, kur redzams, cik vienkārši ir krāpties ar kases aparātiem - čeks tiek izdots, bet tā kontrollentē pirkums neparādās.

Finanšu policijas video kāds vīrietis stāsta, ka pirms kāda laika tika uziets uzņēmums, kura kases aparāts ir sagrozīts. Tas ir reģistrēts un vēl pavisam nesen atradies tirdzniecības vietā.

Demonstrācijas laikā redzams, kā darbojas čeku lente un kontrollente. Nospiežot vien vienu simbolu uz kases aparāta, kontrollente pirkumu nereģistrē, bet klientam tiek izsniegts čeks.

Pirms kāda laika portāls «pietiek.com» ziņoja, ka slēgti visi seši modes preču veikali Skala Boutique Rīgā un Jūrmalā, jo tajos Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija veikusi kratīšanu, atklājot kases aparātu datu sagrozīšanu, liecina Pietiek rīcībā esoša informācija. VID ne noliedz, ne apstiprina šo faktu, taču to, ka veikalus slēgusi Finanšu policija, apstiprina viens no to īpašniekiem.

Neoficiāla informācija liecina, ka veikalos pārdotas preces, neizsitot par tām kases čekus, kā arī tikuši sagrozīti kases aparātu dati, izņemot no kases skaidru naudu un izvairoties no nodokļu samaksas. Uzņēmumam pēc kratīšanas arestēti konti, kā arī ierosināts kriminālprocess.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu