Rīgas vēsturiskajā centrā plāno aizliegt spēļu zāles

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti šodien sēdē atbalstīja spēļu zāļu aizliegšanu Rīgas vēsturiskajā centrā, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcas, informēja Rīgas domē.

(Pievienotas pēdējās divas rindkopas.)

Komitejas ārkārtas sēdē deputāti vienbalsīgi atbalstīja Rīgas domes lēmuma projektu par pašvaldības rīcību, kas būšot vērsta uz to, «lai izpildītu Augstākās tiesas 2017.gada 24.februāra blakus lēmumu lietā par atļaujas izsniegšanu spēļu zāles atvēršanai Rīgā, un sakārtotu Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritoriju atbilstoši saistošo noteikumu «Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi» prasībām».

Ar tiesas blakus lēmumu Rīgas domes Juridiskajai pārvaldei tiks uzdots sagatavot Rīgas domes lēmumu projektus par izsniegto atļauju atvērt spēļu zāles un organizēt attiecīgās azartspēles atcelšanu Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas centru apbūves un jauktas apbūves teritorijā, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcās, un publiskās apbūves teritorijā.

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR) sēdē uzsvēra, ka Rīgas dome divus sasaukumus pēc kārtas nav izsniegusi nevienu atļauju spēļu zāļu ierīkošanai ne tikai Rīgas vēsturiskajā centrā, bet visā Rīgas administratīvajā teritorijā. Komersanti par to ir sūdzējuši domi tiesā un tiesas ir spriedušas dažādi. Savukārt tās spēļu zāles, kuras atļauju saņēmušas vairāk kā pirms astoņiem gadiem, ir darbojušās likumā noteiktajā kārtībā, nevis pēc domes gribēšanas vai negribēšanas.

Politiķis uzsvēra, ka ar atzinību un pateicību tiek pieņemts šis Augstākās tiesas blakus lēmums, kas pašvaldību iedrošina ne tikai turpināt neizsniegt jaunas atļaujas, bet arī slēgt jau esošās. Turklāt viņš pauda cerību, ka arī citas tiesas šo Augstākās tiesas blakus lēmumu izlasīs un respektēs.

Rīgas domes lēmums stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas domes sēdē 23.maijā.

Turlais aģentūrai LETA pastāstīja, ka ar domes lēmumu tiks uzdots pašvaldības Juridiskajai pārvaldei gatavot lēmuma projektus par katru konkrēto spēļu zāli, kura atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā. Ar šiem lēmumiem pašvaldība atteiks komersantiem spēļu zāles vietu.

Savukārt pēc tam, kad pašvaldība pieņems lēmumu par spēļu zāles vietas aizliegumu konkrētai spēļu zālei, komersantam atbilstoši likumam, būs vēl pieci gadi, lai biznesu šajā vietā aizvērtu, pauda Turlais.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu