Lietā par naftas vada bojāšanu un dīzeļdegvielas zādzību apelācijas kārtībā iztiesās oktobrī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krimināllietu par naftas vada bojāšanu un vairāk nekā 3971 litra dīzeļdegvielas zādzību apelācijas kārtībā sāks skatīt 9.oktobrī, skaidroja Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu namā.

Minētajā lietā saņemta gan apelācijas sūdzība, gan arī apelācijas protests.

Jau vēstīts, ka apsūdzētos minētajā lietā tiesa atzinusi par vainīgiem un piemērojusi viņiem nosacītus sodus.

Gastonam Skreijam piemērota brīvības atņemšana uz diviem gadiem un deviņiem mēnešiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz trim gadiem, Igoram Šemjakinam un Vitālijam Parfjonovam - brīvības atņemšana uz diviem gadiem un diviem mēnešiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, bet Aināram Voicišam - brīvības atņemšana uz vienu gadu un sešiem mēnešiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu un deviņiem mēnešiem. Cietušās puses pieteikumu par nodarītā materiālā zaudējuma 1619 eiro apmērā piedziņu tiesa atstājusi bez izskatīšanas. Apsūdzētajiem uzlikts par pienākumu solidāri segt procesuālos izdevumus 3819 eiro apmērā.

Līdz tiesas lēmuma stāšanās spēkā brīdim apsūdzētajiem saglabāts esošais drošības līdzeklis - policijas uzraudzība.

Krimināllietā apsūdzētajām četrām personām prokurors bija pieprasījis sodus ar brīvības atņemšanu no trim līdz trim ar pusi gadiem nosacīti. Tāpat apsūdzētajiem pieprasīts atmaksāt cietušajai pusei nodarīto materiālo zaudējumu 1619 eiro un segt procesuālos izdevumus vairāku tūkstošu eiro apmērā. Mantas konfiskāciju apsūdzētajiem prokurors nav pieprasījis.

Prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina aģentūru LETA iepriekš informēja, ka saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai viena apsūdzētā persona 2013.gada novembrī organizēja un vadīja, bet trīs apsūdzētās personas izpildīja nelikumīgu pieslēgšanos naftas produktu cauruļvadam Polocka-Ventspils, kādā pieslēguma vietā sabojājot naftas vadu un nodarot kādam uzņēmumam materiālo zaudējumu 1619 eiro apmērā.

Tāpat apsūdzētie organizētā grupā no 2013.gada novembra līdz 2015.gada 7.martam kopīgiem spēkiem no minētā naftas produktu cauruļvada izdarīja dīzeļdegvielas zādzību par summu ne mazāku kā 4789 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu