BBC: Meja imigrāciju cer ierobežot, dubultojot «viesstrādnieku» nodokli

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ceturtdien nāks klajā ar savas Konservatīvās partijas vēlēšanu manifestu, kurā solīs ierobežot imigrāciju no valstīm ārpus Eiropas Savienības (ES), ziņoja britu raidsabiedrība BBC. Meja solīs «vērsties pret imigrāciju no [valstīm] ārpus ES», prasot firmām maksāt vairāk par viesstrādnieku algošanu.

Ir gaidāms, ka premjere paziņos par papildu izmaksām darba devējiem, kas izvēlēsies pieņemt kvalificētos darbos strādniekus no valstīm ārpus ES, divkāršojot kvalifikācijas nodevu (Skills Charge).

Pašlaik nelielām firmām kvalifikācijas nodeva ir 364 britu mārciņas (423 eiro) gadā, bet vidējām un lielām firmām tās apjoms ir līdz 1000 mārciņām (1162 eiro).

Viesstrādniekiem arī būs vairāk jāmaksā, lai izmantotu britu Nacionālā veselības dienesta pakalpojumus, ziņoja BBC. Ar šādi gūtiem ieņēmumiem tiks finansēta britu strādnieku apmācība viņu kvalifikācijas celšanai.

Meja cer, ka jaunie pasākumi ierobežos imigrāciju no valstīm ārpus ES līdz dažiem desmitiem tūkstošu cilvēku gadā. Konservatīvā partija pēdējos septiņus gadus ir solījusi to panākt, bet nav spējusi izpildīt šo solījumu.

Saskaņā ar oficiālās statistikas aģentūras aplēsēm viena gada laikā līdz 2016.gada septembrim Lielbritānijā imigrēja 596 tūkstoši cilvēku, no kuriem 257 tūkstoši nebija ES pilsoņi.

Neto migrācija jeb imigrantu un emigrantu skaita starpība šajā laikā bija 273 000.

«Kad imigrācija ir pārāk strauja un pārāk liela, ir grūti veidot saliedētu sabiedrību,» Meja teiks partijas manifestā.

Viņa arī apņemsies samazināt imigrāciju no ES, kad būs pabeigta Lielbritānijas izstāšanās no šī valstu bloka.

Meja ir vairākkārt sacījusi, ka Lielbritānija izstājas no vienotā tirgus, lai varētu ierobežot imigrāciju no pārējās ES.

Pretstatā tam opozīcijā esošā Liberāldemokrātu partija trešdien publiskotā vēlēšanu manifestā solīja sarīkot jaunu referendumu par valsts dalību ES. Šī partija arī solīja nodrošināt Lielbritānijas vietu Eiropas vienotajā tirgū un saglabāt pārvietošanās brīvību, lai arī Meja šādu iespēju ir izslēgusi.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu