FKTK atļauj «Indexo» pārvaldīt valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome izsniegusi licenci AS «Indexo» ieguldījumu pārvaldes pakalpojumu sniegšanai ar pamatdarbību valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanā, pavēstīja FKTK Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Līcīte.

Viņa arī informēja, ka FKTK ir reģistrējusi «Indexo» valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītāju reģistrā.

«Priecājamies, ka FKTK licencēšanas process ir veiksmīgi noslēdzies. Tagad aktīvi strādājam, lai sakārtotu atlikušās formalitātes un, cerams, jau šovasar pirmais «Indexo» pensiju plāns būtu pieejams Latvijas iedzīvotājiem,» sacīja «Indexo» valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis.

Kompānijā arī norādīja, ka pirms «Indexo» varēs piedāvāt tirgū jaunu otrā pensiju līmeņa ieguldījumu plānu, vēl nepieciešams noslēgt līgumu ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru (VSAA) un saskaņot plāna nosacījumus gan ar VSAA, gan ar FKTK. «»Indexo» komanda strādā, lai šis process notiktu pēc iespējas raitāk,» piebilda kompānijā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka projektā «Indexo» ir iesaistījušies vairāk nekā 30 Latvijas uzņēmēju, viņu vidū kādreizējais «Nordea Bank» Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis, «SAF Tehnikas» un «Mobilly» pārstāvji Normunds un Jānis Bergi, «Elko Grupas» pārstāvis Svens Dinsdorfs, «Tieto» pārstāvis Elmārs Gengers, «Capitalia» pārstāvis Juris Grišins, ķirurgs Kaspars Feldmanis, zvērināti advokāti Filips Kļaviņš un Raimonds Slaidiņš u.c. «Indexo» mērķis ir radīt modernu, zemu izmaksu alternatīvu valsts fondēto pensiju tirgū.

Pēc «Firmas.lv» datiem, «Indexo» dibināta 2017.gada janvārī. Tās dibinātājs ir SIA «DVH», kuras īpašnieki ir SIA «Perfect Match» (40%), kas pieder Igaunijas pilsonim Henrikam Karmo, kā arī Siksim piederošā SIA «VSCAP» (30%) un Mūrmanis (30%). «Indexo» pamatkapitāls ir 2,265 miljoni eiro. Kompānijas valdes priekšsēdētājs ir Siksnis, kā arī darbojas arī Mūrmanis un Toms Kreicbergs.

Šobrīd valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītāju reģistrā ir deviņi pārvaldītāji - «Swedbank ieguldījumu pārvaldes sabiedrība», «Norvik ieguldījumu pārvaldes sabiedrība», «INVL Asset Management», «SEB Wealth Management», «CBL Asset Management», «DNB Asset Management», «Nordea Pensions Latvia», «ABLV Asset Management», kura valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītāju reģistrā iegrāmatota 2017.gada 9.maijā, un «Indexo».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu