«Eurostat»: Latvijā aprīlī bijusi trešā lielākā gada inflācija ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijā šā gada aprīlī, salīdzinot ar ceturto mēnesi pērn, bija trešais augstākais inflācijas rādītājs Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū, liecina trešdien publiskotie ES statistikas biroja «Eurostat» dati.

Patēriņa cenas Latvijā pagājušajā mēnesī bija par 3,3% augstākas nekā aprīlī pērn. Lielāka inflācija bijusi Igaunijā (+3,6%) un Lietuvā (+3,5%).

Kopumā gada inflācija aprīlī reģistrēta visās 28 ES dalībvalstīs. Zemākais gada inflācijas rādītājs pagājušajā mēnesī bijis Rumānijā (+0,6%), Īrijā (+0,7%) un Slovākijā (abās valstīs +0,8%).

ES gada inflācija aprīlī bija 2% pretstatā 1,6% martā. 2016.gada aprīlī ES patēriņa cenas gada izteiksmē saruka par 0,2%. Eirozonā patēriņa cenas aprīlī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, pieaugušas par 1,9% pretstatā 1,5% martā, bet 2016.gada ceturtajā mēnesī 19 valstu veidotajā eirozonā patēriņa cenas arī gada izteiksmē samazinājās par 0,2%.

Savukārt salīdzinājumā ar martu aprīlī gan ES, gan eirozonā patēriņa cenas pieaugušas par 0,4%.

Latvijā - tāpat kā Īrijā, Somijā un Ungārijā - patēriņa cenas mēneša salīdzinājumā aprīlī pieauga par 0,4%. Lietuvā - tāpat kā Kiprā - reģistrēta mēneša inflācija 1% apmērā, bet Igaunijā - tāpat kā Zviedrijā - patēriņa cenas salīdzinājumā ar martā pieauga par 0,6%.

Mēneša inflācija aprīlī reģistrēta 26 ES dalībvalstīs, bet Slovēnijā un Vācijā patēriņa cenas aprīlī saglabājās marta līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu