«Nordea» un DNB apvienotās bankas «Luminor» vadītājas amatā Latvijā iecelta Kerli Gabriloviča

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

«Nordea Bank» («Nordea») un DNB apvienotās bankas «Luminor» vadītājas amatā Latvijā iecelta telekomunikāciju uzņēmuma «Lattelecom» valdes locekle Kerli Gabriloviča, pavēstīja banku pārstāvji.

Bankā atzīmēja, ka Gabriloviča ir vadītāja ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi un plašām zināšanām stratēģijas izstrādē un ieviešanā, korporatīvā un biznesa attīstībā, pārmaiņu vadībā, finanšu analīzē un komandu vadībā. Pēdējos vairāk nekā 10 gadus viņa bija cieši saistīta ar inovatīvu tirgus stratēģiju izstrādi un produktu ieviešanu un pārmaiņu vadību, strādājot dažādās vadības pozīcijās un vēlāk kļūstot par valdes locekli «Lattelecom». Gabrilovičai ir liela pieredze mārketingā, produktu attīstībā, digitālos risinājumos un tehnoloģijās.

Vienlaikus «Luminor» vadītāja amatā Lietuvā iecelts Lietuvas «DNB Bankas» valdes loceklis Andrjus Nacajus (Andrius Nacajus), bet Igaunijas «Swedbank» Individuālās apkalpošanas daļas vadītājs Gunnars Tomemetss (Gunnar Toomemets) kļūs par bankas vadītāju Igaunijā.

«Esmu gandarīts paziņot šo spēcīgo un pieredzējušo komandu, kas turpinās veidot «Luminor«. Jaunajā vadības komandā mēs esam apvienojuši zināšanas no mūsu mātesorganizācijām Baltijā un grupā, kā arī spēcīgu pieredzi tehnoloģijās. Lai gan mums priekšā ir daudz izaicinājumu, šī posma sasniegšana ir būtisks atbalsts turpmākajos procesos,» sacīja «Luminor» valdes priekšsēdētājs Erki Rāzuke.

Plānots, ka «Luminor» finanšu direktora amatā strādās Zviedrijas «Nordea» grupas Uzņēmumu attīstības departamenta vadītājs Kristjans Valentīns, informācijas tehnoloģiju (IT) vadītāja amatā iecelts Pēteris Lundings (Peter Lunding), kurš līdz 2016.gadam bija «Nordea» IT vadītājs, kā arī strādājis Korporatīvajā departamentā, produktu un piedāvājumu vadītāja būs Zviedrijas «Swedbank» Biznesa izpētes departamenta vadītāja Kristīna Sīmara (Kristina Siimar), risku vadītājs - Latvijas DNB un Igaunijas DNB risku vadītājs un Kredītkomitejas valdes loceklis Hannu Saksala (Hannu Saksala), bet digitālo kanālu vadītāja amatā iecelts «Ziraff» digitālās stratēģijas eksperts un izpilddirektors Marguss Simsons (Margus Simson).

Vienlaikus paplašinātajā vadības grupā būs arī Pārmaiņu vadības biroja vadītāja Tīna Kukka, kura no 2012. līdz 2014.gadam bija «MDM Bank» finanšu izpilddirektore, kā arī valdes locekle un izpilddirektora vietniece, savukārt iepriekš strādājusi «Parex bankas» un «Swedbank» valdē, personāla vadītājas amatā iecelta «DNB Bankas» valdes locekle, kā arī Personāla vadības departamenta vadītāja Baltijas valstīs Dace Kauliņa, atbilstības vadītājas amatā iecelta Marilina Pikaro (Marilin Pikaro), kura iepriekš bija Igaunijas «Ernst & Young» vecākā vadītāja, mārketinga un komunikācijas vadītājas amatā iecelta «Nordea» Komunikācijas departamenta vadītāja Baltijas valstīs Signe Lonerte, bet Juridiskā departamenta vadītāja būs Marī Meiza (Mari Mois), kura līdz šim bija Igaunijas DNB Finanšu un biznesa atbalsta departamenta vadītāja, kā arī galvenā juriskonsulte un valdes locekle.

«Baltijas reģionā šī ir iespēja izveidot atšķirīgu uzņēmumu un banku, piedāvājot alternatīvus, mūsdienu ritmam piemērotus produktus apvienojumā ar ērtu un vienmēr pieejamu klientu servisu un rūpīgu kvalitātes kontroli. Apstiprināto «Luminor» vadības komandu veido augsta līmeņa vadītāji un nozares profesionāļi ar atšķirīgu redzējumu, pārstāvot gan Baltijas, gan Ziemeļvalstis. Šī komanda palīdzēs radīt inovatīvus biznesa risinājumus, nodrošinās spēju reaģēt uz klientu vajadzībām un sniegs aizraujošas iespējas mūsu darbiniekiem,» sacīja «Luminor Group» padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis.

Jau vēstīts, ka DNB un «Nordea» plāno apvienot darbību visās trijās Baltijas valstīs. Apvienotā banka strādās ar nosaukumu «Luminor». Banku apvienošanās ir atkarīga no regulatoru pieņemtajiem lēmumiem un nosacījumiem. Plānots, ka apvienošanās darījums varētu notikt 2017.gada trešā ceturkšņa beigās. Līdz brīdim, kad tiks saņemti visi nepieciešamie apstiprinājumi un lēmumi, bankas turpinās strādāt kā neatkarīgi un savstarpēji konkurējoši uzņēmumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu