«Reverta» maijā Valsts kasei atmaksājusi € 3,6 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Problemātisko aktīvu pārvaldītāja AS «Reverta» (iepriekš «Parex banka») maijā Valsts kasei atmaksājusi 3,6 miljonus eiro, pavēstīja kompānijas Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa. Viņa informēja, ka «Reverta» 2017.gada 5., 12. un 13.maijā veica kārtējos procentu maksājumus Valsts kasei par kopējo summu 3,6 miljoni eiro.

Tāpat Ozoliņa atzīmēja, ka paralēli intensīvajam darbam pie atlikušo problemātisko kredītu portfeļu pārdošanas un vienlaicīgi arī uzņēmuma sagatavošanai plānotajam likvidācijas procesam, «Reverta» šogad pirmajos trijos mēnešos ir atguvusi vairāk nekā 13 miljonus eiro. Tādējādi kopējais «Reverta» atgūto līdzekļu apmērs 2017.gada marta beigās sasniedza 754 miljonus eiro jeb 67% no visiem «Reverta» atstātajiem problemātiskajiem aktīviem.

«Reverta» akcionāri kārtējā sapulcē 29.maijā lems par kompānijas darbības izbeigšanu.

Tāpat ziņots, ka Eiropas Komisijas apstiprinātais «Parex bankas» restrukturizācijas plāns paredz «Reverta» darbību izbeigt 2017.gada beigās. Līdz noteiktā termiņa beigām «Reverta» jāpabeidz portfeļa izstrāde un jālikvidē uzņēmums.

2012.gada maijā «Parex banka» sāka darbu ar nosaukumu «Reverta». Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2012.gada 15.martā nolēma anulēt «Parex bankai» izsniegto licenci kredītiestādes darbībai un atļāva bankai veikt reorganizāciju, pārreģistrējot to par komercsabiedrību, kuras darbība nav saistīta ar kredītiestādes darbību. «Parex banka» kopš 2010.gada augusta vairs nesniedz komercbankām raksturīgos pakalpojumus, tādēļ arī tika nolemts mainīt statusu, kā arī nosaukumu, turpinot darbu kā profesionālam problemātisko aktīvu pārvaldīšanas uzņēmumam, lai atgūtu valsts ieguldītos līdzekļus.

2016.gadā «Reverta» strādāja ar auditētajiem zaudējumiem 45,93 miljonu eiro apmērā, kas ir par 0,8% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt «Reverta» grupas kopējie zaudējumi pērn saruka par 16,9% un bija 45,078 miljoni eiro.

«Reverta» kapitālā Privatizācijas aģentūrai pieder 96,89% akciju, bet citiem akcionāriem - 3,11% akciju. Kompānijas obligācijas ir iekļautas biržas «Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu