«Swedbank» grupa iegādājas maksājumu pakalpojumu uzņēmumu «PayEx»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

«Swedbank» grupa vienojusies par Ziemeļvalstīs strādājošā maksājumu pakalpojumu uzņēmuma «PayEx» iegādi, informē «Swedbank» grupa. Tā norāda, ka «ar šo iegādi «Swedbank» grupa ienāk jaunā tirgū, un tas ir viens no soļiem, ko banka veic, lai apmierinātu klientu pieprasījumu pēc visaptverošiem digitāliem norēķinu risinājumiem».

«»Swedbank» šobrīd ir vadošais karšu pieņemšanas pakalpojumu sniedzējs Zviedrijā un Baltijā ar spēcīgu norēķinu un finansēšanas pakalpojumu bāzi mazumtirdzniecības sektoram. Pateicoties šai iegādei, «Swedbank» grupa varēs turpināt attīstīt ilgtermiņā konkurētspējīgus norēķinu pakalpojumus un būt tieši tur, kur klienti vēlas veikt maksājumus, neatkarīgi no kanāla vai maksājumu metodes,» piebilst «Swedbank» grupa.

«»PayEx» is unikāls uzņēmums, un esam ļoti gandarīti par šo iegādi. Šis uzņēmums var lepoties ar augstu kompetenci un zināšanu līmeni, un kopīgiem spēkiem mēs vēlamies turpināt virzīt uz priekšu «PayEx» pozitīvo attīstību,» pauž «Swedbank» grupas vadītāja Birgite Bonesena.

«»PayEx būs svarīga daļa no «Swedbank» grupas turpmākajām investīcijām komercijas risinājumos. Ar šo iegādi «Swedbank» grupa ienāks jaunā tirgū, un tas būs viens no pasākumiem, ko banka veic, lai apmierinātu klientu pieprasījumu pēc visaptverošiem digitālajiem risinājumiem. Uzņēmums darbosies kā «Swedbank» grupai pilnībā piederošs meitasuzņēmums un turpinās strādāt atvērtā tirgū ar esošajiem un jauniem klientiem.

Iegādes darījumam vēl jāsaņem akcepts no konkurences uzraudzības iestādēm un Zviedrijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestādes.

«PayEx» ir privātiem īpašniekiem piederoša grupa, kurā ietilpst vairāki uzņēmumi Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā un Somijā. «PayEx» piedāvā norēķinu risinājumus interneta, mobilajai un fiziskajai komercijai, kā arī administratīvos pakalpojumus rēķinu piestādīšanas, kontu pārvaldības un debitoru attiecību vadīšanas jomā. «PayEx» piedāvā arī tādus finanšu pakalpojumus kā faktorings, nomaksa un kreditēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu