Zivju pārstrādes iekārtu ražotājai «Peruza» apgrozījums pērn samazinājies par 45,9%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pārtikas ražošanas iekārtu ražotājai SIA «Peruza» apgrozījums pērn bija 2,766 miljoni eiro un tas ir par 45,9% mazāks nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa bija 65 872 eiro un tā ir par 24,3% mazāka nekā 2015.gadā, liecina «Firmas.lv» informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn Latvijā no kopējā apgrozījuma realizēti projekti 13,7% apmērā, bet pārējais apgrozījums sasniegts eksporta tirgos.

Šogad «Peruza» plāno turpināt projektu attīstību starptautiskos tirgos, lai mazinātu kāda atsevišķi ņemta tirgus svārstību riskus. Īpaša vērība tiks pievērsta oriģinālu tehnisku risinājumu piedāvāšanai, labas perspektīvas iespējamas jaunajām iekārtu izstrādnēm, tajā skaitā zivju automātiskās ķidāšanas iekārtai un automātiskās iebarošanas iekārtai.

Pērn «Peruza» uzsāka pētniecības un attīstības projektu Mašīnbūves kompetences centrā. Projekts saistīts ar datorredzes un robotmanipulatoru pielietošanu zivju apstrādes iekārtās. Projekta realizēšanas termiņš ir 2018.gads un tā budžets ir 686 100 eiro.

Tāpat pērn «Peruza» no «Attīstības finanšu institūcijas «Altum«» saņēmusi apgrozāmo līdzekļu kredītu 220 000 eiro apmērā. Kredīts izmantots, lai izgatavotu trīs testa iekārtas, kuras tiek demonstrētas potenciālajiem klientiem Igaunijā, Horvātijā, Polijā, Vācijā un Marokā.

Vadības ziņojumā arī teikts, ka uzņēmumam ir noslēgts pārstāvības sadarbības līgums Ķīnā, Filipīnās un Polijā, kā arī sākta sadarbības veidošana Japānā.

«Peruza» apgrozījums 2015.gadā bija 5,115 miljoni eiro un uzņēmums guva 87 026 eiro peļņu.

Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir Arnis Petrānis (53,11%) un Roberts Dlohi (38,74%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu