G7 brīdina par ilgtermiņa izaugsmes tempa palēnināšanās risku

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Industriāli attīstīto valstu grupas G7 finanšu ministri un centrālo banku vadītāji, kas pulcējušies uz sanāksmi Itālijā, sestdien nākuši klajā ar brīdinājumu, ka ilgtermiņā pasaules izaugsmes temps var palēnināties, aicinot rīkoties, lai globālā ekonomika darbotos visu labā.

Tā sauktā iekļaujoša izaugsme ir galvenā tēma galadokumentā, kas izplatīts pēc G7 divu dienu sanāksmes Bari.

G7 paziņojumā atkārtoti izteikts arī aicinājums kopīgi vērsties pret kibernoziedzību, kas ir īpaši svarīgi pēc piektdien piedzīvotā globālā kiberuzbrukuma, kurā cietušas gandrīz 100 valstis.

G7 finanšu amatpersonu sanāksme ievada 26.maijā Sicīlijā paredzēto grupas samitu, kurā pulcēsies ASV, Francijas, Itālijas, Japānas, Kanādas, Lielbritānijas un Vācijas līderi.

Sanāksmē, kurā piedalījās arī Eiropas Savienības (ES) pārstāvji, cita starpā tika uzklausīti jaunā ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas priekšlikumi par starptautisko tirdzniecību, kurus izklāstīja finanšu ministrs Stīvens Mnučins.

Šī gada samita namatēvs Itālija vēlas, lai galvenais uzsvars šoreiz tiktu likts uz taisnīgāku globālo ekonomiku un uz cīņu pret izvairīšanos no nodokļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu