Lagarda aicina eirozonu samazināt Grieķijas parādsaistību slogu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektore Kristīne Lagarda piektdien aicināja eirozonas dalībvalstu līderus paust konkrētāku atbalstu Grieķijas parādsaistību sloga samazināšanai.

SVF noteicis Grieķijas parādsaistību sloga samazināšanu par priekšnoteikumu tā dalībai valsts trešajā glābšanas programmā.

Taču vairākas eirozonas valstis šajā jautājumā kavējas, uzsverot uz nepieciešamību iegūt plašākus pierādījumu Grieķijas reformu pūliņiem, lai apstiprinātu aizdevumu izmaksu no trešās glābšanas programmas.

«Mēs turpināsim darbu pie šīs parādsaistību sloga samazināšanas programmas,» norādīja Lagarda G7 valstu finanšu ministru un centrālo banku vadītāju sanāksmes laikā Itālijas pilsētā Bari. «Pagaidām nav pietiekamas skaidrības, taču es ceru, ka Eiropas partneri turpinās progresu šajā jautājumā.»

Sarunas starp Atēnām un starptautiskajiem kreditoriem turpinājušās mēnešiem ilgi saistībā ar nesaskaņām par parādsaistību sloga mazināšanu un budžeta mērķiem.

Grieķijai drīzumā nepieciešams saņemt pēdējo maksājumu no trešās finanšu glābšanas programmas, lai tā varētu jūlijā segt septiņu miljardu eiro parādsaistības.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

    Tēmas

    Svarīgākais
    Uz augšu