«Rīgas kuģu būvētava» dividendes no pagājušā gada peļņas neplāno maksāt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Kuģu būves un remonta uzņēmums «Rīgas kuģu būvētava» dividendes no pagājušā gada peļņas neplāno maksāt, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai «Nasdaq Riga» par akcionāru kārtējās sapulces lēmumu projektiem.

Kompānijas pārstāvji informē, ka 2016.gadā «Rīgas kuģu būvētavas» gūto peļņu 169 807 eiro apmērā plānots novirzīt kompānijas turpmākai attīstībai.

«Rīgas kuģu būvētavas» akcionāri par kompānijas peļņas sadali plāno lemt kārtējā sapulcē 25.maijā.

Minētajā akcionāru kārtējā sapulcē paredzēts iepazīties arī ar valdes, padomes un revidenta ziņojumiem par «Rīgas kuģu būvētavas» 2016.gada darbības rezultātiem, lemt par kompānijas 2016.gada pārskata apstiprināšanu, plānots iecelt revīzijas komiteju un noteikt tās locekļiem atlīdzību, kā arī plānots iecelt revidentu 2017.gadam.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Rīgas kuģu būvētava» pagājušajā gadā strādāja ar 20,758 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 2,1% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 23,6% un bija 169 807 eiro.

Vienlaikus neatkarīgā revidenta «Orients Audit & Finace» atzinums par «Rīgas kuģu būvētavas» 2016.gada pārskatu ir ar iebildi. Revidents norāda, ka «Rīgas kuģu būvētavas» bilancē ir ietverts ieguldījums asociētās sabiedrības SIA «Remars Granula» kapitālā 1,2 miljonu eiro vērtībā, kas ir šā ieguldījuma iegādes izmaksas, kā arī bilancē ietverts minētās asociētās sabiedrības debitoru parāds 1 293 464 eiro apmērā, kura samaksas termiņš ir būtiski kavēts.

«Finanšu pārskatā nav atzīti zaudējumi no šī ieguldījuma un debitoru parāda iespējamas vērtības samazināšanās. Mūsuprāt, šī ieguldījuma un debitoru parāda vērtība ir samazinājusies, bet tā kā sabiedrības vadība nav veikusi aplēsi par nākotnes naudas plūsmu no šī ieguldījuma un debitoru parāda, mums nebija iespējams ticami noteikt zaudējumu summu, kas būtu jāatzīst vērtības samazinājuma rezultātā,» teikts revidenta ziņojumā.

«Rīgas kuģu būvētava» specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā. Kompānijas akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā. Kompānijas lielākais akcionārs ir «Remars-Rīga», kas iekļauts koncernā «Eiroholdings».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu