«Merks» Viesturdārza apkārtnē plāno jauna dzīvojamā kvartāla attīstību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Būvfirma SIA «Merks» plāno sākt jauna dzīvojamā kvartāla attīstību Rūpniecības ielā Viesturdārza apkārtnē, aģentūru LETA informēja «Merks». Paplašinot Rīgas kluso centru, attīstītāji vēlas sekmēt perspektīvā rajona labiekārtošanu un veicināt jaunu un kvalitatīvu dzīvokļu piedāvājumu Rīgas centrā.

«Merks» plāni paredz jaunā dzīvojamā kompleksa būvniecību sākt 2018.gadā. Šobrīd ir izsludināts arhitektūras metu konkurss par labāko teritorijas attīstības koncepcijas priekšlikumu. Konkurss noslēgsies 30.jūnijā, savukārt tā rezultāti tiks paziņoti līdz 31.jūlijam.

«Jaunbūvējamo kvartālu vēlamies veidot kā estētisku un kvalitatīvu dzīves telpu mūsdienīgiem pilsētniekiem, kuri māk novērtēt ilgtspējīgu būvniecību. Klienti jau ir atzinīgi novērtējuši mūsu veidoto «Skanstes parks» projektu, tādēļ arī Rūpniecības ielas projektā vēlamies ieviest tās pašas kvalitātes - mājīgu un patīkamu vidi, kuras izveidē tiek ievērota augsta kvalitāte gan izmantotajos materiālos, gan tehnoloģijās,» sacīja «Merks» valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš.

Kā norādīja Ozoliņš, līdzšinējais dzīvojamā fonda attīstības temps ir bijis nepietiekams, nespējot apmierināt augošo pieprasījumu pēc jauniem, kvalitatīviem dzīvokļiem. Īpaši tiek uzsvērta vājā attīstība Rīgas centrā, attīstītājiem pēdējos gados pārsvarā fokusējoties uz jaunu dzīvojamo projektu izbūvi ārpus Rīgas centra. Tādēļ sagaidāms, ka Viestura dārza apkaimes attīstība tiks uztverta pozitīvi, cerot uz tālāku vides labiekārtošanu. Pēc četriem gadiem, 2021.gadā dzīvojamā kvartāla tuvumā plānots atklāt arī Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju.

Igaunijas būvuzņēmumam «Merko Ehitus» ar meitasuzņēmuma «Osauhing Merko Investments» starpniecību pilnībā pieder 1996.gadā dibinātā Latvijas būvniecības kompānija «Merks», kas nodarbojas ar vispārējiem būvdarbiem, civilās inženierijas būvēm un dzīvojamo ēku būvniecību.

«Merks» apgrozījums 2015.gadā bija 65,376 miljoni eiro un tika gūta 1,605 miljonu eiro peļņa, liecina «Firmas.lv» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu