Saeima pieņem likumu par alus «divlitreņu» aizliegumu no 2020.gada septembra

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, paredzot aizliegumu no 2020.gada septembra tirgot alu liela tilpuma plastmasas pudelēs.

Deputātu atbalstītie priekšlikumi nosaka, ka alu, raudzētos dzērienus, starpproduktus un pārējos alkoholiskos dzērienus aizliegts pārdot plastmasas pudelēs virs 0,5 litriem, ja spirta daudzums pārsniedz 5,8 tilpumprocentus. Savukārt iepakojumos no 0,5 litriem līdz litram varēs pārdot alkoholiskos dzērienus ar spirta daudzumu līdz 5,8 tilpumprocentiem.

Šo ierobežojumu nepiemēros stikla, keramikas, koka, metāla vai kompleksā iepakojuma, kas sastāv no polimēra vai lamināta maisa, kas iepakots kartona kastē. Tāpat aizliegums neattieksies uz gadījumiem, kad alu, raudzētos dzērienus, starpproduktus un pārējos alkoholiskos dzērienus tirgos to ražošanas vietā vai ražotāja struktūrvienībā. Likuma izmaiņas nav attiecināmas uz vīnu.

Šādas izmaiņas stāsies spēkā tikai pēc vairākiem gadiem - no 2020.gada 1.septembra. Deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) mudināja šo aizliegumu sākt piemērot agrāk, kā arī atgriezt likumprojektu atbildīgajai komisijai, tomēr Saeimas vairākums šo priekšlikumu neatbalstīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu