Izdevniecības «Dienas Žurnāli» zaudējumi pērn pieauguši līdz € 236 261

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

SIA «Dienas Žurnāli» pērn strādāja ar 2,529 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 19,9% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt tās zaudējumi pieauga 20 reizes, sasniedzot 236 261 eiro apmēru, liecina informācija «Firmas.lv».

Vadības ziņojumā teikts, ka 2016.gada noslēgumā izdeva deviņus žurnālus un vairākus to tematiskos pielikumus, kas dažādos interešu žurnālu segmentos.

Uzņēmuma finanšu pārskata pielikumā norādīts, ka izdevniecības zaudējumi pērn, kā arī negatīvais pašu kapitāls 932 769 eiro apmērā, radījis nenoteiktību un šaubas par uzņēmuma darbības turpināšanu nākotnē. Tāpat tas liecina, ka «Dienas Žurnāli» var nespēt realizēt savus aktīvus un izpildīt savas saistības normālas saimnieciskās darbības ietvaros.

«Dienas Žurnāli» vadība ir sagatavojusi operatīvās darbības plānu un naudas plūsmas prognozi uzņēmuma nākotnes attīstībai un pietiekoša finansējuma nodrošināšanai.

Tāpat izdevniecība pagājušā gada aprīlī saņēma tās īpašnieka SIA «SM Investīcijas» apliecinājumu, ka tai tiks sniegts finansiāls atbalsts, ja tāds uzņēmumam būtu nepieciešams finanšu saistību savlaicīgai izpildei.

«Dienas Žurnāli» vadība paudusi pārliecību, ka uzņēmums ir spējīgs darboties ar pozitīvu naudas plūsmu.

Atbilstoši vadības ziņojumam, izdevniecības vadība 2017.gadā plāno pastiprināti pievērst uzmanību tālākai žurnālu attīstībai un to tirgus pozīciju stiprināšanai.

«Dienas Žurnāli» 2015.gadā strādāja ar 3,156 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 11 799 eiro apmērā.

SIA «Dienas Žurnāli» dibināta 1997.gadā un tā pamatkapitāls ir 900 000 eiro. Izdevniecības vienīgais īpašnieks ir SIA «SM Investīcijas», kura pieder Jānim Svārpstonam (50%) un Jānim Maršānam (50%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu