VID līdz aprīļa beigām iesniegti apmēram 600 000 ienākumu deklarāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vitaliy Ankov / Sputnik

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) līdz aprīļa beigām iesniegti apmēram 600 000 ienākumu deklarāciju par pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN), šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» teica Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

«Cilvēku aktivitāte joprojām ir liela. Līdz aprīļa beigām ir iesniegti apmēram 600 000 deklarāciju un ir apmaksāti 340 000 deklarāciju. Tas, manuprāt, liecina, ka, lai arī aktivitāte ir liela, mēs samērā labi spējam tikt galā ar deklarācijām - īpaši tām, kas iesniegtas elektroniskā veidā,» teica VID vadītāja.

Cīrule arī atzīmēja, ka šogad līdz aprīļa beigām iesniegts par apmēram 70% vairāk ienākumu deklarāciju nekā pērn attiecīgajā periodā, bet atmaksātas par apmēram 80% vairāk.

Vienlaikus VID vadītāja norādīja, ka joprojām ir arī iedzīvotāji, kuri deklarācijas iesniedz papīra formātā, taču VID kapacitāte to apstrādē ir ierobežota.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu