Baltijas «McDonald’s» īpašnieks par € 30 miljoniem nopērk biznesa centru Rumānijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva

Maltā bāzētā kompānija «Hili Properties», kam pieder Baltijas «McDonald’s» pārvaldošais uzņēmums «Premier Restaurants», ieguldot vairāk nekā 30 miljonus eiro, iegādājusies biznesa centru Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē, informē «Hili Properties» pārstāvji.

Tas ir jaunākais īpašums «Hili Properties» starptautisko nekustamo īpašumu portfelī, kurā iekļauti arī nekustamie īpašumi Baltijas reģionā. Uzņēmums 2015.gadā iegādājās deviņus mazumtirdzniecības kompleksus Latvijā.

Iegādātais deviņstāvu «ART Biznesa centrs» atrodas prestižajā Nordului rajonā Bukarestē un piedāvā 18 600 kvadrātmetrus plašas telpas nomai. Pilsētas rajonu, kurā atrodas centrs, iecienījuši finanšu pakalpojumu sniedzēji, kas meklē ekskluzīvus birojus, kā arī vēstniecības un nelieli IT uzņēmumi. Kopumā ēka aizņem 3400 kvadrātmetrus. Trīs pazemes stāvos izvietotas 407 auto stāvvietas.

Patlaban biznesa centrs ir pilnībā iznomāts, un tā galvenais nomnieks ir «Ponderas Academic» slimnīca, kuru nesen pārņēma Rumānijas lielākais privātais veselības aprūpes tīkls «Maria Private Healthcare Network».

«ART Biznesa centra» otrais lielākais nomnieks ir «Intesa San Paolo», kura galvenā mītne atrodas šajā ēkā. Arī «Bet Active Concept», «Kinetic Sport Medicine», «Daas Impex», «Topanel» un «Samsung» nomā telpas šajā biznesa centrā.

«Hili Properties», kas ir «Hili Ventures» nekustamo īpašumu pārvaldes uzņēmums, īpašumā un pārvaldībā ir vairāki stratēģiski nozīmīgi nomas komercīpašumi Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Maltā un tagad arī Rumānijā. Uzņēmuma portfelis ietver biznesam paredzētas ēkas, biroju telpas nozīmīgos komerciālos rajonos, kā arī nekustamos īpašumus, kuros atrodas «McDonald’s».

«McDonald’s» Baltijas ķēde ietilpst uzņēmumā «Premier Capital plc», kas ir vēl viens «Hili Ventures» grupas uzņēmums. «Premier Capital» pārvalda 134 «McDonald’s» vietas Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Grieķijā, Maltā un Rumānijā.

«Hili Properties» priekšsēdētāja un vadītāja Margrita Lutšga Emenegere norādīja, ka šis iegādes darījums atbilst kompānijas stratēģijai pievienot tās starptautiskajam portfelim augstas kvalitātes komerciālus nekustamos īpašumus strauji augošās pilsētās.

«Ar ilgtermiņa nomas līgumiem ar lielākajiem nomniekiem un pievilcīgu ienesīgumu «ART Biznesa centram» piemīt visi būtiskākie faktori, lai tas būtu mūsu uzstādījumiem atbilstošs ieguldījums. «ART Biznesa centrs» ir ne tikai vērtīgs papildinājums mūsu portfelim, kura vērtība pašlaik ir tuvu 100 miljoniem eiro, bet tas arī paplašina mūsu biznesu Rumānijā, kas ir viena no Eiropas ātrāk augošajām ekonomikām un kurā «Hili Ventures» jau ir samērā liela biznesa klātbūtne,» uzsvēra Emenegere.

«Hili Properties» un «Premier Restaurants» Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Rumānijā ir daļa no «Hili Ventures», kas ir daudznozaru uzņēmumu grupa, kuras galvenā mītne atrodas Maltā.

"Hili Ventures" ar sešu biznesa struktūrvienību palīdzību veic uzņēmējdarbību partnerībā ar "McDonald’s" un "Apple", kā arī darbojas tādās jomās kā loģistika, inženierzinātne, tehnoloģijas un nekustamie īpašumi. "Hili Ventures" strādā desmit valstīs. "Hili Ventures ir "Allison", "Cisco", "CMA CGM", "Konecranes", "IBM", "Lenovo", "Microsoft", "NCR", "Peterson", "Terberg", "Tranter", "Diebold Nixdorf" un citu globālo zīmolu partneris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu