KP atļāvusi SIA «Circle K Latvia» iegādāties degvielas uzpildes staciju Saldū

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Konkurences padome (KP) atļāvusi degvielas tirgotājam SIA «Circle K Latvia» (iepriekš «Statoil Fuel&Retail Latvia») iegādāties SIA «Ziko» degvielas uzpildes staciju Saldū, Apvedceļā 11, pavēstīja KP.

Darījums atļauts tāpēc, ka konkurencei kaitējums netiks nodarīts. Izvērtējot darījuma ietekmi uz konkurenci, KP secināja, ka darījuma rezultātā tiek ietekmēti divi tirgi: benzīna un dīzeļdegvielas mazumtirdzniecības tirgus uz autoceļa A9 Rīga-Liepāja, kā arī autogāzes mazumtirdzniecības tirgus uz autoceļa A9 Rīga-Liepāja. Ņemot vērā, ka apvienošanās dalībnieku darbība šajos tirgos nepārklājas, uzņēmumu horizontāla pārklāšanās nav konstatējama.

«Tādējādi apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no ietekmētajiem tirgiem, tāpēc plānotais darījums ir atļaujams,» pauda KP.

Līdz šim «Ziko» kā franšīzes ņēmējs konkrētajā degvielas uzpildes stacijā darbojās ar «Statoil» zīmolu.

Kā ziņots, «Circle K Latvia» pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.maija līdz 2016.gada 30.aprīlim, strādāja ar 358,177 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 13,8% - līdz 21,571 miljonam eiro, liecina «Firmas.lv» pieejamais kompānijas gada pārskats.

Savukārt «Ziko» 2015.gadā strādāja ar 8,458 miljonu eiro apgrozījuma un guva 275 585 peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu