Aptauja: Valsts sektors iedzīvotājiem joprojām pievilcīgāks par privāto sektoru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Valsts sektors iedzīvotāju ieskatā darbam joprojām pievilcīgāks nekā privātais sektors, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Maijā iedzīvotājiem jautāts, kur, ņemot vērā visus ar darbu saistītos apstākļus, tostarp atalgojuma apmēru, darba vietas drošumu, darba apstākļus, sociālās garantijas, viņuprāt labāk strādāt - valsts vai privātajā sektorā.

Šogad valsts sektoru kā tīkamāku darbam norādīja 52,1% respondentu, kas ir par nepilniem diviem procentpunktiem mazāk nekā pirms gada. Kopš 2011.gada, kad sākti novērojumi, valsts sektoru kā pievilcīgāko darbam atzina ne mazāk kā 49,6% iedzīvotāju. Savukārt augstākais rezultāts fiksēts 2011.gadā, kad valsts sektoru par labāku darba vietu atzina 58,3% iedzīvotāju.

Turpretim privāto sektoru kā labāku darbam šogad atzina 30,2% iedzīvotāju, kas ir par 2,4 procentpunktiem mazāk nekā pērn. Privātais sektors kā labāko darbam visbiežāk norādīja 2012.gadā, kad tā domāja 34,9% iedzīvotāju, savukārt mazākā patika pret darbu šajā sektorā fiksēta 2013.gadā, sasniedzot 28,5% rādītāju.

Vienlaikus šogad sasniegts līdz šim augstākais to iedzīvotāju īpatsvars, kas īsti nezina, kurā no diviem sektoriem strādāt labāk. Šogad uz šo jautājumu nevarēja atbildēt 17,7% iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu