«Vienotībai» esot priekšnosacījumi, lai atbalstītu nodokļu reformu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Partija «Vienotība» atbalstīs nodokļu reformu, ja tajā iekļaus finansējumu veselībai, tiks nodrošināts, ka nepieaugs valsts parāds, un netiks apturētas jaunās politikas iniciatīvas, šodien valdības sēdē sacīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Ašeradens norādīja, ka nodokļu reforma ir attīstījusies veiksmīgi, tomēr laika gaitā «Vienotībai» radusies virkne jautājumu, uz kuriem nepieciešamas atbildes.

Saņemot atbildes uz visiem jautājumiem, kā arī ar nosacījumu, ka pamatnostādnes tiek attiecīgi papildinātas, «Vienotība» nodokļu reformu varētu atbalstīt Ministru kabineta 9.maija sēdē, norādīja partiju pārstāvošie ministri.

«Mums šķita godīgi pateikt, ka «Vienotībā» nav atbalsta reformai, un mums nav mandāta šodien balsot par nodokļu politikas pamatnostādnēm līdz nesaņemsim atbildes uz mūsu jautājumiem,» teica Ašeradens.

Lai atbalstītu nodokļu reformu, «Vienotība» vēlas dzirdēt atbildes uz trim konkrētiem jautājumiem. Pirmkārt, kā tiks nodrošināts ilgtspējīgs finansējums veselības aprūpes nozarei. «Nodokļu politikas pamatnostādņu izstrāde sākās ar jautājumu - kā atrisināt desmitiem gadu ieilgušo jautājumu par finansējumu veselības nozarei. Laika gaitā šis jautājums pazuda no dienaskārtības un patlaban nodokļu politikas pamatnostādnes nesniedz atbildi uz to,» teica ekonomikas ministrs.

Tāpat «Vienotība» sagaida Finanšu ministrijas atbildi par to, ka nodokļu politikas īstenošanas rezultātā neaugs valsts parāds.

Savukārt trešais «Vienotību» interesējošais jautājums ir par to, vai ambiciozās nodokļu reformas rezultātā netiks ietekmēti jauno politikas iniciatīvu projekti. «Mums ir jāzina, ka nodokļu reformu dēļ netiks apturētas jaunās politikas iniciatīvas. Bet šis ir vieglākais jautājums,» uzsvēra Ašeradens.

«Vienotība» sagaida atbildes uz minētajiem jautājumiem, par kuriem partijas valde varētu lemt līdz nākamajai valdības sēdei. «»Vienotība» būs gatava atbalstīt nodokļu politikas pamatnostādnes, ja tās tiks papildinātas ar minētajiem trim jautājumiem. Iegūstot mandātu «Vienotības» valdē un frakcijā, mēs nodokļu reformu varētu atbalstīt Ministru kabineta 9.maija sēdē,» informēja Ašeradens.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) piebilda, ka «Vienotības» ministri mēģina meklēt risinājumu, lai virzītos uz priekšu ar nodokļu reformu un «mazāk kašķētos». «Mums ir svarīgi saņemt atbildes. Tiklīdz būs «Vienotības» valdes mandāts, varēsim turpināt diskusijas nākamajā valdības sēdē 9.maijā,» piebilda Rinkēvičs.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), noklausījies Ašeradena sacīto, izteica pateicības vārdus, ka beidzot «Vienotība» nosaukusi konkrētus jautājumus, kas šim politiskajam spēkam liedz apstiprināt nodokļu politikas pamatnostādens.

Pēc Ašeradens paziņojuma valdības sēde uz 20 minūtēm tika pārtraukta, lai lemtu, kā pēc paziņojuma rīkoties tālāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu