Lietuvas EP deputāts: Kiberdrošības un e-pārvaldes jomas baltiešiem ir priekšrocības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Baltijas valstīm ir jāinvestē savos cilvēkos un viņu zināšanās, lai kļūtu par vadošām valstīm pasaulē kiberdrošības un e-pārvaldes jomās, kurās mums ir priekšrocības konkurences cīņā pār citām valstīm, intervijā pauda Eiropas Parlamenta deputāts no Lietuvas Antans Guoga.

«E-pārvalde - viss, kas tiek veikts tiešsaistē bez papīru kaudzes, medicīniskie dati un citas lietas: šeit ir ļoti daudz iespēju Baltijas valstīm kļūt par līderiem pasaulē, jo esam mazi un neapšaubāmi spējam ātri pielāgoties, mums ir lielisks interneta pārklājums, platjoslas interneta pārklājums, mums uz šīm jomām ir jākoncentrējas, jāinvestē tajās. Tā ir nākotne un mūsu priekšrocības konkurences cīņā,» norādīja Lietuvas politiķis.

Viņaprāt labas iespējas Baltijas valstīm piedāvā arī kiberdrošības joma. «Kiberdrošība šobrīd Eiropas politikā ir ļoti nopietns jautājums, un pie tā tiek nopietni strādāts. Tā ir arī ļoti svarīga Baltijas valstīm - lai mums varētu uzticēties, lai citas dalībvalstis varētu ar mums dalīties informācijā,» sacīja Guoga.

Vienlaikus viņš piebilda, ka dažas jaunas tehnoloģijas jau tiek aktīvi un ļoti efektīvi lietotas tādās valstīs kā Vācija un Francija, bet mums tām nav piekļuves. «Par to tad arī Eiropas politikā notiek nopietna cīņa - lai mums būtu mūsu partneru, citu Eiropas Savienības locekļu atbalsts, lai viņi vēlētos mums palīdzēt, daloties zināšanās un informācijā. Domāju, ka šis ceļš neapšaubāmi ir izvēlēts, un Baltijas valstis gūst aizvien lielāku uzticību. Mēs kļūstam par visīstākajiem partneriem,» viņš uzsvēra.

Guoga uzskata, ka Latvijai un Lietuvai šajās jomās var palīdzēt arī kaimiņu igauņu panākumi. «Igaunija jau ir daudz paveikusi ar savu kiberdrošības centru NATO. Mēs varam investēt mūsu cilvēkos, viņu zināšanās, un kļūt par stiprākajiem pasaulē kiberdrošības jomā, jo nākotnes karos aizvien svarīgāks būs tas, kas notiek virtuālajā pasaulē,» teica deputāts.

Guoga arī pauž, ka Eiropas Parlamenta Baltijas valstu deputātu starpā valda lieliska sadarbība. «Mums ir neticami stipra Baltijas valstu vienotība, mēs strādājam kopā, un mūsu dažādajām partijām šajā ziņā nav daudz nozīmes. Mēs esam vienoti, mēs lepojamies pārstāvēt Baltiju, mēs strādājam kopā, lai mūsu balss tiktu sadzirdēta, lai mūs šeit uzskatītu par gudriem un pozitīviem cilvēkiem ar labu nākotni,» izteicās Lietuvas politiķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu