Kučinskis: Pieņēmumi par citu nodokļu celšanu ir spekulācijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Pieņēmumi par citu nodokļu celšanu, kas nav paredzēti nodokļu reformas pamatnostādnēs, ir spekulācijas, aģentūrai LETA sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Kučinskis skaidroja, ka par nodokļu reformu ir vienošanās ar partneriem, tāpēc to nav paredzēts pārskatīt.

Lūgts komentēt dažādus izteikumus par iespējam pārskatīt citus patēriņa nodokļus jau pēc reformas akceptēšanas, valdības vadītājs norādīja, ka tādu plānu neesot.

Turklāt Finanšu ministrija (FM) jau piedāvājusi kompensējošus mehānismus, kas iekļauti nodokļu reformas plānā, piemēram, akcīzes nodokļa pieaugums.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ceturtdien LNT raidījumā «900 sekundes» norādīja, ka «reforma nav vienkārši nodokļu samazināšana, bet nodokļu sloga pārnese no darbaspēka uz kapitāla un patēriņa nodokļiem». Viņa arī akcentēja, ka reforma paredz arī kompensācijas mehānismus. Tomēr «drošības spilvenam ir jābūt» un nepieciešamības gadījumā varētu nākties runāt par lielāku patēriņa nodokļu pieaugumu, atzina ministre. Vienlaikus viņa uzvēra, ka tas pašlaik nav paredzēts, jo piedāvātais risinājums esot līdzsvarots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu