ASV, Meksika un Kanāda vienojas par NAFTA pārskatīšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

ASV, Meksika un Kanāda vienojušās par Ziemeļamerikas Brīvās tirdzniecības līguma (NAFTA) pārskatīšanu, trešdien paziņojis Baltais nams.

Meksikas prezidenta Enrikes Penja-Njeto, Kanādas premjerministra Džastina Trudo un ASV prezidenta Donalda Trampa telefonsarunas laikā panākta vienošanās «šobrīd NATA neanulēt,» teikts Baltā nama paziņojumā.

Tā vietā «līderi vienojās strauji ķerties» pie līguma pārskatīšanas, lai no tā labumu gūtu visas trīs valstis, pavēstījusi ASV prezidenta administrācija.

«Man ir tas gods modernizēt NAFTA sarunu ceļā,» paziņojis pats Tramps. «Ir pagodinoši sadarboties gan ar prezidentu Penja-Njeto, gan ar premjerministru Trudo, un domāju, ka gala iznākums visas trīs valstis padarīs stiprākas un labākas.»

Iepriekš laikraksts «The New York Times» ziņoja, ka Tramps, domājams, parakstīs rīkojumu uzsākt ASV izstāšanos no NAFTA, lai tādējādi izdarītu spiedienu uz Meksiku un Kanādu.

Tramps daudzkārt ir norādījis, ka pirms 23 gadiem noslēgtais brīvās tirdzniecības līgums kaitē Savienotajām Valstīm, un janvārī viņš jau atteicās no iecerētā Klusā okeāna reģiona brīvās tirdzniecības līguma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu