«Lux Express» pirmajā ceturksnī pārvadāja par 16,8% vairāk pasažieru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Igaunijas pasažieru pārvadājumu kompānija «Lux Express» šogad pirmajā ceturksnī pārvadāja 518 855 pasažierus, kas ir par 16,8% vairāk nekā pērn pirmajos trīs mēnešos, pavēstīja «Lux Express». Vislielākais pieaugums pieredzēts tieši maršrutos pa Baltijas valstīm, kur šogad ceļotāju skaits palielinājies par vienu piekto daļu.

«Aptaujājot potenciālos un arī esošos klientus, kas ceļo ar autobusu, redzam, ka joprojām būtiskākais aspekts, izvēloties starptautiskos pārbraucienus, ir gan biļetes cena, gan arī ceļā pavadītais laiks un pieejamie reisi. Arvien strādājam pie tā, lai visus šos rādītājus uzlabotu un mainītu stereotipus, ka ceļot ar autobusu ir neizdevīgi un apgrūtinoši. Mūsdienu autobusi ar tajos esošo komfortu un mūsu dinamisko cenu politiku jau labu laiku atspēko šos pieņēmumus,» norādīja «Lux Express Latvia» valdes loceklis Krišjānis Reķis.

Vislielākais braucēju skaita kāpums bijis Igaunijā, taču tas pamatojams ar to, ka kaimiņos pastāv atvērts iekšzemes pasažieru pārvadājumu tirgus, kura dalībnieks ir arī «Lux Express». Uzņēmuma pasažieru skaits Igaunijā audzis par 21,1%, kas liecina, ka, pastāvot dažādu transportlīdzekļu un pārvadātāju izvēlei, iedzīvotāju ceļošanas paradumi gada laikā var ievērojami mainīties, norādīja kompānijā.

Kopumā pirmajā ceturksnī visos maršrutos veikti 14 134 braucieni. «Redzams arī, ka autobusi bijuši piepildītāki – salīdzinot ar iepriekšējā gada pirmo ceturksni, autobusi vidēji bijuši par 10,6% pilnāki. Vislielākais aizņemto sēdvietu skaita pieaugums vērojams ceļojumos pa Baltijas valstīm, un arvien vairāk cilvēku devušies biznesa braucienos, īpaši uz Tallinu un Viļņu. Tāpat arī palielinājies aizņemto sēdvietu skaits autobusos, kas kursē Igaunijas iekšzemes reisos,» informēja «Lux Express» pārstāvji.

«Lux Express Group» ir starptautisks autobusu reisu operators, kas piedāvā pakalpojumus Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā, Čehijā, Slovākijā, Austrijā, Ungārijā, Helsinkos, Baltkrievijā un Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu